Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Με περίπατο 4-1 τον Οδυσσέα Νυδρίου

Κάνοντας έναν υγιεινό περίπατο και πετυχαίνοντας το σκορ της ημέρας, η Α. Ε. Μεσολογγίου "καθάρισε" εύκολα το "εξάποντο" με το Νυδρί στο ΔΑΚ Μεσολογγίου και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού οι Κανονιέρηδες είχαν και τρία δοκάρια, ενώ χάθηκαν και 4-5 τετ α τετ, που θα μπορούσαν να δώσουν πολύ μεγαλύτερη έκταση στο σκορ. Ουσιαστικά, το παιχνίδι τελείωσε πριν καλά - καλά αρχίσει, αφού στο 30΄ ήταν ήδη 3-0 και το ημίχρονο έκλεισε με 4-0, κάνοντας διαδικαστικά τα 45 λεπτά του β΄ ημιχρόνου. Πάντως την παράσταση έκλεψε ο διαιτητής κ. Ν. Μακρυπόδης με τα φαλτσοσφυρίγματά του, αλλά και στην ανοχή του σκληρού παιχνιδιού των Λευκαδιτών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων παιχτών της ΑΕΜ, που ίσως λείψουν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Βολίδα. Ενώ δεν έδωσε και ένα καταφανέστατο πέναλτι στον Γιαννιώτη στο 5΄ και άλλο ένα στο 36΄σε τετ α τετ του Ζαπαντιώτη. Εντελώς στον κόσμο τους και οι δύο βοηθοί Παπαγιαννόπουλος και Χασιώτης, με τον πρώτο βοηθό ν' αφήνει δύο καταφανέστατα οφσάιντ υπέρ των φιλοξενουμένων και στο δεύτερο απ' αυτά να γίνεται η μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις από τον Ντουντούκη(4-5 μέτρα οφσάιντ, γέλαγε όλη η κερκίδα!). Ενώ και ο δεύτερος έκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ δυο φορές τους Μεσολογγίτες, στο β΄ ημίχρονο.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
2΄ κόρνερ για τους φιλοξενούμενους από αριστερά, έδιωξε πλάγια ο Χρ. Πλακίδας.
5΄ καταπληκτική μπαλιά του Ζαπαντιώτη στον Γιαννιώτη στ' αριστερά, αυτός μπήκε στην περιοχή και πάνω στο σουτ, ο Καμάρας τον ανέτρεψε από πίσω χωρίς να βρει μπάλα, με τον διαιτητή να το σκέφτεται για λίγο και ν' αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.
6΄ ο Γαβρίνας έστρωσε στον Ζαπαντιώτη στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ με τ' αριστερό, σε καλή θέση ο Ευαγγελινός μπλόκαρε.
10΄ μακρινό ξαφνικό σουτ του Γιαννιώτη, ψηλά, άουτ.
12΄ ο Τσάμης τροφοδότησε τον Γαβρίνα, αυτός έκανε ωραία προσπάθεια, πάνω στην μπάλα έπεσαν ο Ξενάκης με τον Καμάρα, που μπερδεύτηκαν και παραλίγο αυτογκολ.
13΄ αριστοτεχνικό φάουλ με τον Ζαπαντιώτη από το ημικύκλιο στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Γαβρίνας δεν μπόρεσε να κάνει το γυριστό σουτ.
15΄ φάουλ για το Νυδρί με τον Κοσμά από μέση απόσταση και αριστερά, ο Γαζής έπιασε δύσκολη κεφαλιά, η μπάλα πέρασε ακίνδυνα άουτ.
16΄ καλοχτυπημένο φάουλ του Τσάμη από δεξιά, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Ζαπαντιώτης, δεν βρήκε την μπάλα, που πέρασε απ' όλους και στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας και με συρτό σουτ έγραψε το 1-0.
19΄ λάθος εκτέλεση φάουλ του Γεωργάκη προς τον Καμάρα, παρενέβη ο Γιαννιώτης, φοβερή κίνηση Γαβρίνα και Ζαπαντιώτη, που του έκαναν χώρο παρασύροντας τους αμυντικούς και ο νεαρός μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά συρτά στην διαγώνιο τον Ευαγγελινό και έκανε το 2-0.
22΄ ο Γαβρίνας έκοψε μια μπαλιά στο ύψος της σέντρας και έβγαλε αμέσωςστον κενό χώρο στον Ζαπαντιώτη, αλλά πρόλαβε ο Ευαγγελινός που είχε διαβάσει τη φάση και είχε βγει από την περιοχή του, κόντραρε το σουτ σε πλάγιο.
26΄ φάουλ από αριστερά για το Νυδρί με τον Ντουντούκη, ο Γουβαλάρης με κεφαλιά έδιωξε. Αντεπίθεση της ΑΕΜ με τον Τσάμη, που βγήκε από δεξιά σε καλή θέση, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Ευαγγελινός.
29΄ ο Γαβρίνας μετά από μπαλιά του Αποστολίδη, βγήκε φάτσα με το τέρμα, αλλά το πλασέ, έδιωξε σε κόρνερ ο Ευαγγελινός.
30΄ ο Ντουντούκης επιχείρησε ξαφνικό σουτ, αλλά σε καλή θέση ο Δουλιώτης μπλόκαρε και έβγαλε την μπάλα στο Χρήστο Πλακίδα που επιχείρησε γρήγορη αντεπίθεση, πέρασε δύο αμυντικούς μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα στον Γιαννιώτη στο ύψος της περιοχής, που με άψογο συρτό πλασέ έκανε το 3-0 στο 31΄.
36΄ ο Χρ. Πλακίδας ωραία μπαλιά στον Ζαπαντιώτη στο κενό χώρο, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Ευαγγελινού, "τσίμπησε" την μπάλα, ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα έπεσε πάνω του, οι Μεσολογγίτες ζήτησαν νέο πέναλτι, ο διαιτητής έδειξε άουτ.
38΄ σ' ένα μακρινό γέμισμα ο Ευαγγελινός βγήκε από την περιοχή του έδιωξε με π'οδια και χέρια, αλλά διαιτητής και βοηθός δεν σφύριξαν το φάουλ και την κάρτα.
39΄ ο Γουβαλάρης αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά από τον Κορομηλά, αφού έπαιζε με πρισμένο πόδι από φάουλ στο 3΄ του αγώνα!
41΄ ο Ζαπαντιώτης άλλαξε ωραία δυο φορές την μπάλα με τον Γιαννιώτη, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ορφανίδη, που αποβλήθηκε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γαβρίνας που πλάσαρε τον Ευαγγελινό και έγραψε το 4-0.
46΄ ο Γαζής, ελίχθηκε έξω από την περιοχή, βρήκε χώρο έκανε όμως χλιαρό σουτ, εύκολο για τον Δουλιώτη, που μπλόκαρε.
Με φόρα μπήκε στο β΄ημίχρονο η ΑΕΜ και μόλις στο πρώτο δίλετο έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει πέντε τα τέρματά της. Ο Μπίρκος έκανε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα από δεξιά, ο Χρ. Πλακίδας έκανε το πλασέ σουτ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΜ πέμενε και στο επόμενο λεπτό ήταν ο Κορομηλάς που έβγαλε την σέντρα από αριστερά, στο ύψος του πέναλτι ο Ζαπαντιώτης έκανε κεφαλιά ψαράκι, η μπάλα χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Ευαγγελινού και έδιωξαν οι αμυντικοί σε πλάγιο. Εκτέλεσε ο Μπίρκος, έδωσε στον Χρ. Πλακίδα που έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε την μπαλιά στον Ζαπαντιώτη, αλλά αυτός έκανε αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του Ευαγγελινού.
48΄ μετά από λάθος του Ταράτσα, ο Λουίζος, βγήκε απέναντι από τον Δουλιώτη, έκανε το συρτό σουτ, ο Δουλιώτης με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε, η μπάλα στο αριστερό του δοκάρι και κόρνερ.
49΄ ο Κοσμάς εκτέλεσε από δεξιά πλάγια ένα φάουλ εφεύρεση του διαιτητή(ο α΄βοηθός δεν έδειξε τίποτα) η μπάλα ψηλοκρεμαστά, σκαστή κεφαλιά του Γαζή, η μπάλα άουτ.
54΄ Φάουλ της ΑΕΜ με τον Ζαπαντιώτη από δεξιά, σύγχιση στα καρέ του Νυδρίου, ο Αποστολίδης έκανε συρτό γύρισμα, πρόλαβε προ τοτ Χρ. Πλακίδα κι έδιωξε ο Καμάρας.
56΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε μπάσιμο από δεξιά, έβγαλε την σέντρα, απέκρουσαν με τα σώματα οι αμυντικοί(και 'δω ζητήθηκε πέναλτι).
64΄ ο Αποστολίδης έβγαλε σε θέση βολής τον Γιαννιώτη, αυτός πέρασε την μπάλα δίπλα από τον Ευαγγελινό, αλλά πρόλαβε ο Γεωργάκης και έδιωξε.
66΄ κόρνερ με Ζαπαντιώτη από δεξιά, ο Γατσώρης δεν μπ΄πορεσε να κατεβάσει την μπάλα, έδιωξε ο Γεωργάκης, σέντρα του Γιαννιώτη από δεξιά,έδιωξε ο Ντουντούκης βάζοντας τέλος στην πολιορκία.
70΄ ο Ζαπαντιώτης κέρδισε με κόντρα την μπάλα από τον Καμάρα, βγήκε φάτσα με τον Ευαγγελινό, έκανε το σουτ, απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Λευκαδιωτών.
71΄ φάουλ για το Νυδρί με τον Ξενάκη από δεξιά έδιωξε με καφαλιά ο Γατσώρης.
73΄ νέο φάουλ με τον Γαζή για το Νυδρί από καλή θέση στον άξονα, ωραία χτυπημένο μόλις έξω από το δεξί "Γ" του Δουλιώτη.
76΄ ωραία επίθεση της ΑΕΜ η μπαλιά στον Τσάμη από τον Αποστολίδη, έκοψε τη φάση με ανύπαρκτο οφσάιντ ο β΄βοηθός.
79΄ από καταφανή θέση οφσάιντ που άφησε ο πρώτος βοηθός, ο Γαζής βγήκε μόνος από δεξιά, βιαστηκε όμως το σουτ και μπλόκαρε στη γωνία του ο Δουλιώτης.
81΄ μεγάλη φάση διαρκείας για την ΑΕΜ. Ωραία προσπάθεια του Τσάμη από δεξιά, έκοψε ωραία την μπάλα στον Ζαπαντιώτη, αλλά για άλλη μια φορά ο Ευαγγελινός έπεσε και έδιωξε το σουτ σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Τσάμης έβγαλε την μπαλιά στον Ζαπαντιώτη, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά απέκρουσε ο Ευαγγελινός, Ζαπαντιώτης και Γιαννιώτης μπερδεύτηκαν στην προσπάθεια για σουτ, έδιωξε ξανά ο Ευαγγελινός, η μπάλα στον Αποστολίδη, που αντί να κάνει αμέσως το σουτ, έκανε τρίπλες και όταν σούταρε ο Ευαγγελινός μπλόκαρε.
86΄ από λάθος του Μπαλάφα, ο Κοσμάς κέρδισε την μπάλα, περασε από δεξιά και τον Αποστολίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο Δουλιώτης.
87΄ ο Γαβρίνας κέρδισε μια κόντρα λίγο κάτω από το κέντρο, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον αμαρκάριστο Γιαννιώτη στ' αριστερά, αυτός αντί να σουτάρει αμέσως έκανε προσπάθεια για τρίπλα, με αποτέλεσμα ο Ξενάκης να διώξει σε κόρνερ.
88΄ πάλι ο Κοσμάς έκανε την σέντρα από δεξιά ο Ψευτιγιώργος έκανε αδύναμη κεφαλιά, έδιωξε σε κόρνερ ο Τσάμης.
89΄ νέα προσπάθεια του Κοσμά που έβγαλε την παράλληλη σέντρα από πλάγια δεξιά, έπεσε έγκαιρα ο Δουλιώτης και καθάρισε την φάση μπλοκάροντας. Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ με τους Τσάμη, Ζαπαντιώτη και Γιαννιώτη ν' αλλάζουν διαδοχικά την μπάλα, ο Γιαννιώτης έβγαλε στον Γαβρίνα, που αφού έφερε την μπάλα στο δεξί, έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νυδρίου.
90΄ ο Γιαννιώτης τραυματίζεται από σκληρό φάουλ και η ΑΕΜ μένει με 10 παίχτες αφού είχαν οι αλλαγές.
92΄ ο Ντουντούμης από καταφανή θέση οφσάιντ βγήκε τετ α τετ με τον Δουλιώτη και με δυνατό σουτ έγραψε το 4-1.

Απερίγραπτο το διαιτητικό τρίο, που έκανε "ατζαμίδικες" και εχθρικές πρός την ΑΕΜ υποδείξεις. Ευτυχώς που είχε αυτή την εξέλιξη το παιχνίδι γιατί θα είχαμε επεισόδια.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος (58΄Γατσώρης), Αποστολίδης, Ταράτσας, Καρτσακλής, Γιαννιώτης, Τσάμης, Γουβαλάρης(39΄ λ. τ. Κορομηλάς), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χρ. (66΄ Μπαλάφας)
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ: Ευαγγελινός, Αρέθας, Ξενάκης, Καμάρας, Γεωργάκης, Ορφανίδης, Κοσμάς, Ντουντούκης, Γαζής Ε. (80΄ Σταυρόπουλος), Λουίζος (52΄ Καλογέρης), Ματούλας.