Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Έχασε ΚΑΙ από το Πέραμα 1-0!

Συνεχίζοντας τα σκαμπανε- βάσματα και την αστάθεια στην απόδοσή της, η Α. Ε. Μεσολογγίου έχασε για άλλη μια φορά από κατώτερης ποιότητας ομάδα, φέρνοντας ξανά την γκρίνια μεταξύ των φιλάθλων της. Σ' ένα κακό αγωνιστικό χώρο(χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία), έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με μάχες κυρίως έξω από τις περιοχές των δύο ομάδων. Η Μεσολογγίτικη ομάδα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά λίγο η επιπολαιότητα των επιθετικών της, λίγο η σφιχτή άμυνα της γηπεδούχου, δεν της επέτρεψαν να γευτεί τη χαρά του γκολ. Αντίθετα, η Προοδευτική στη μόνη ουσιαστική ευκαιρία που δημιούργησε, ευτύχησε να πετύχει το γκολ στο 68΄ με τον Γιαννόπουλο και να πάρει τη νίκη.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΜ μπήκε δυνατά στον αγώνα, κέρδισε τη μάχη του κέντρου, αλλά οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις, δεν της επέτρεψαν να γίνει απειλητική στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η Προοδευτική έπαιξε σφιχτή άμυνα και προσπάθησε με αντεπιθέσεις και γεμίσματα ν' απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα.
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 23΄, όταν ο Χρ. Πλακίδας βρέθηκε απέναντι στον Σκουλίκα, αλλά το κακό πλασέ που έκανε μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της γηπεδούχου.
Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 34΄, όταν και πάλι ο Χρ. Πλακίδας βγήκε στον κενό χώρο, αλλά ενώ είχε την ευκαιρία να προχωρήσει και να πετύχει το γκολ, προτίμησε να "κρεμάσει" ανεπιτυχώς τον Σκουλίκα.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 44΄, όταν ο Τσολάκος, βρήκε κενό χώρο και σούταρε από τον άξονα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια μορφή, αλλά με την Προοδευτική να πιστεύει περισσότερο στη νίκη και να παίζει ξεθαρρεμένα. Όμως εκτός από ορισμένες ατομικές προσπάθειες των επιθετικών της, που δεν κατέληγαν σε επικίνδυνα σουτ, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους στην εστία του Δουλιώτη.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τους δύο προπονητές να μην κάνουν καμία αλλαγή μέχρι το 68΄, όταν ο Γιαννόπουλος των γηπεδούχων, πέρασε από αριστερά τρεις παίχτες, σύγκλινε προς το κέντρο της εστίας και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Δουλιώτη και πέτυχε το γκολ, που έμελλε να είναι και το νικητήριο για την ομάδα του.
Ακολούθησε ένας αγώνας από τους πάγκους των δυο ομάδων, με τους προπονητές να προσπαθούν ο μεν Λάζαρος Γιώτης να κρατήσει το αποτέλεσμα παίζοντας εντελώς αμυντικά, ο δε Ανδρέας Μαργέλης να ισοφαρίσει ή και να πάρει το παιχνίδι, βάζοντας μέσα στο παιχνίδι, δυο φρέσκους επιθετικούς.
Η σθεναρή και πολλές φορές σκληρή άμυνα της Προοδευτικής, κράτησε το αποτέλεσμα, παρόλο που στις καθυστερήσεις μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαπαντιώτη, ο Πασπαλιάρης πήρε την κεφαλιά, αλλά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Οικονόμου.
Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους παίχτες του Περάματος να πανηγυρίζουν και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια.
Ο Λέσβιος διαιτητής κ. Λέκκας και οι βοηθοί του, δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Σκουλίκας, Τζώρτζης, Μπέτζος, Λαδιάς, Οικονόμου, Σήτος, Γκόλιας (73' Χάιδος), Τσερμεντσέλης (36' Αντωνόπουλος), Αναστάσης, Γιαννόπουλος, Τσολάκος (86' Αντωνόπουλος Π.)
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος, Κορομηλάς (86' Μπαρμπαρούσης), Ταράτσας, Αποστολίδης, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Πλακίδας Μ. (76' Κράνης), Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χ.(70΄ Γαβρίνας).