Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Νέα αποτυχία ΑΕΜ-ΓΟΜ 1-2 στον Τελικό ΕΠΣΝΑ

Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο από διψασμένους για μπάλα φιλάθλους, παρά το συνεχές ψιλόβροχο, έγινε σήμερα στο Ενωσιακό, ο Τελικός της ΕΠΣΝΑ, μεταξύ της ΑΕΜ και του ΓΟΜ. Ήταν ένα παιχνίδι συναρπαστικό, με ανεβοκατέβασμα της μπάλας και πολλές φάσεις στις δύο εστίες. Ο κανονικός αγώνας τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 και τελικός νικητής αναδείχθηκε ο ΓΟΜ χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε στο 21΄ της παράτασης ο Βλαχογιάννης. Ο ΓΟΜ είχε προηγηθεί στο σκορ με φάουλ του Καβαλιέρη στο 34΄ και είχε ισοφαρίσει η ΑΕΜ με ατομική προσπάθεια του Τσάμη στο 81΄. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και από τις δύο ομάδες, με τον ΓΟΜ να είναι πιο τυχερός και να κατακτά το Κύπελλο.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
7΄ δυνατό πλάγιο του Γουβαλάρη από τ΄αριστερά και πλάγια, ο Ζαπαντιώτης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά σε καλή θέση ο Μπανίλας μπλόκαρε την μπάλα.
12΄ ο Τσάμης έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά τον Χρ. Πλακίδα απέναντι στον Μπανίλα, αυτός έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΓΟΜ.
20΄ ο Αποστολίδης έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του ΓΟΜ, δεν έκανε το σουτ, καθυστέρησε και όταν έβγαλε την μπαλιά, ο Ζαπαντιώτης συνελήφθη σε θέση οφσάιντ.
22΄ καλοχτυπημένο φάουλ του Καραμανόπουλου από δεξιά, ο Ζέρβας βγήκε πάνω από τα κεφάλια και μπλόκαρε.
24΄ πλασαριστό σουτ του Ζαπαντιώτη, που προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπανίλα, αλλά αυτός μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
29΄ ωραίο μακρινό πλασέ σουτ του Χρ. Πλακίδα, μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπανίλα.
31΄ φάουλ για το ΓΟΜ από αριστερά με τον Πετσίνη, έδιωξε με γροθιές ο Ζέρβας, ο Γαβρίνας βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, πάσαρε στον αμαρκάριστο Αποστολίδη, αυτός άργησε το σουτ και κόπηκε, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία.
32΄ φάουλ από αριστερά και μέση απόσταση με τον Ζαπαντιώτη, ο Χρ. Πλακίδας πήρε την κεφαλιά, ο Μπανίλς αιφνιδιάστηκε, η μπάλα βρήκε στα πόδια του, έφτασε στον Πσαπαλιάρη, που επίσης αιφνιδιάστηκε και στο σουτ βρήκε αέρα, χάνοντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία.
33΄ ο ΓΟΜ κέρδισε ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Ζέρβα, το εκτέλεσε ο Καβαλιέρης και με έναν ευθύβολο κεραυνό έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-0.
Το γκολ πάγωσε τους παίχτες της ΑΕΜ, που μέχρι και τη λήξη του αγώνα, δεν κατόρθωσαν να κάνουν ούτε μια οργανωμένη επίθεση, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά έπαιξαν νευρικά και δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του ΓΟΜ, που ταμπουρώθηκε στην άμυνά του και έκανε σποραδικές ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46΄ κόρνερ με τον Ζαπαντιώτη από δεξιά, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Ταράτσας, αλλά έκανε άτσαλο σουτ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
47΄ κακό διώξιμο του Γουβαλάρη ο Βλαχογιάννης προσπάθησε το σουτ, κοντραρίστηκε, νέο σουτ του Κωσταντάρα, πολύ ψηλά άουτ.
51΄ φάουλ για το ΓΟΜ λίγο έξω από την περιοχή, εύκολα μπλόκαρε ο Ζέρβας.
61΄ ο Τσάμης από δεξιά απέφυγε έναν αντίπαλο, έβγαλε μπροστά στον Γαβρίνα, αλλά ο Ζώης έδιωξε έγκαιρα
67΄ωραία οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ με τον Τσάμη από δεξιά ν' αλλάζει με τον Αποστολίδη, αυτός να βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Χρ. Πλακίδα, που έκανε αμέσως το πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.
69΄ ο Μπαλάφας έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Χρ. Πλακίδας αλλά δεν βρήκε μπάλα, ο Γαβρίνας απέτυχε στη συνέχεια να πιάσει το βολέ και χάθηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία.
78΄ φάση διαρκείας στα καρέ του ΓΟΜ, με σέντρες και από τις δύο πλευρές και προσωρινές αποκρούσεις, το τελικό σουτ του Μ. Πλακίδα, απέκρουσε διώχνοντας ο Ζώης.
80΄ σέντρα από δεξιά του Μπαλάφα, ο Καβαλιέρης πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι την τελευταία στιγμή τον Γουβαλάρη και έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, έδιωξαν άσχημα οι αμυντικοί του ΓΟΜ, ο Τσάμης μπήκε με την μπάλα στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες και έκανε εξαιρετικό πλασέ στην απέναντι γωνία του Μπανίλα, η μπάλα αφού χτύπησε στο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα, 1-1 στο 81΄.
Ακολούθησε ένας συνεχής μονόλογος της ΑΕΜ, όπως ήταν ουσιαστικά και όλο το β΄ημίχρονο και στις καθυστερήσεις, ο Μπανίλας έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν ο Μ. Πλακίδας βρήκε χώρο έξω από το ημικύκλιο, έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του ΓΟΜ τινάχτηκε στη δεξιά του γωνία και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Στο ρυθμό του δευτέρου ημιχρόνου και η παράταση, με την ΑΕΜ να πιέζει και τον ΓΟΜ να μην μπορεί να κάνει κάποια καλή αμτεπίθεση.
4΄ ωραίος συνδυασμός από αριστερά, σέντρα συρτή προς το πέναλτι του Κορομηλά, άφησε έξυπνα ο Κράνης την μπάλα να περάσει, ο Γαβρίνας μπερδεύτηκε με τον Μ. Πλακίδα, έκανε δυνατό σουτ μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
7΄ο Κορομηλάς νέα σέντρα από αριστερά, ο Χρ. Πλακίδας την προβολή, άουτ.
11΄ο Βλαχογιάννης προσπάθησε μακρινό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά, άουτ.
13΄ο Μ. Πλακίδας την σέντρα, ο Μπανίλας βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε προ του Χρ. Πλακίδα.
19΄τεράστια και καθοριστική φάση για την ΑΕΜ, όταν σε μακρινή μπαλιά από το κέντρο, ο Καβαλιέρης προσπάθησε στο ημικύκλιο να διώξει, αλλά βρήκε αέρα, αποδέκτης της μπάλας ο Γαβρίνας, που κυνήγησε την φάση ο Γαβρίνας, απέναντι στον Μπανίλα, έκανε κακό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
22΄μακρινό γέμισμα προς την περιοχή της ΑΕΜ, ο Ζέρβας δεν υπολόγισε καλά το γκελ της μπάλας, παρενέβη ο Βλαχογιάννης και με έξυπνο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
28΄ μακρινό γέμισμα του Ζαπαντιώτη, ο Μπανίλας δεν ξεγελάστηκε από το γκελ της μπάλας και μπλόκαρε σταθερά.
32΄ και 33΄ δύο κακοχτυπημένα φάουλ σε καλή θέση από τον Ζαπαντιώτη, ήταν οι τελευταίες ουσιαστικές προσπάθειες της ΑΕΜ να ισοφαρίσει. Μέσα σε μικροκαθυστερήσεις, κράμπες και ψευτοτραυματισμούς των παιχτών του ΓΟΜ, το παιχνίδι τελείωσε και άρχισαν τα τρελά πανηγύρια παιχτών, προπονητών και διοικούντων του ΓΟΜ.
Από τον ΓΟΜ δεν υπήρξε υστερήσας, με κορυφαίους τους Ζώη, Δ. Μπαλαούρα, Κ. Μπαλαούρα και Βλαχογιάννη, ενώ από την μετριότατη ΑΕΜ διασώθηκαν οι Πασπαλιάρης και Ταράτσας.
Καλή η διαιτησία του κ. Δ. Στυλιαρά και των βοηθών του Πάνου και Κωσταρά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Αποστολίδης(69΄ Κορομηλάς), Ταράτσας, Μ. Πλακίδας, Πασπαλιάρης(96΄ Μπίρκος), Τσάμης, Γουβαλάρης(81΄ Κράνης), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας.
ΓΟΜ: Μπανίλας, Κλάδος(81΄ Τέγας), Κυριακόπουλος, Μπαλαούρας Κ., Ζώης, Καβαλιέρης, Κωνσταντάρας(108΄ Φούντας Δ.), Καραμανόπουλος(26΄ Δάλλας), Πετσίνης, Βλαχογιάννης, Μπαλαούρας Δ.