Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 25-3-2010

ΑΕΜάρες(όσοι έχετε απομείνει τέλος πάντων), Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Για την Επέτειο και όχι για την ΑΕΜ!!! Ποια ΑΕΜ δηλαδή...Την έχουν πάρει παραμάζωμα τα χωριά και έχει χάσει τον μπούσουλα! Όσοι είσαστε χθες στο γήπεδο, θα καταλάβατε τι εννοώ. Παίχτες αδιάφοροι, περιπατητές, άψυχοι και ατάλαντοι, εναντίον μιας ομαδούλας, που δεν της περισσεύει το ταλέντο, αλλά έχει ψυχή και φιλότιμο και πάνω απ' όλα είναι Οικογένεια.
***Θάψτους όλους μου λένε τα μηνύματα και πρώτον τον προπονητή! Τι να θάψω αδέλφια, αυτοί είναι όλοι καμμένοι και η στάχτη που έχει μείνει, έχει σχεδόν σκορπιστεί στους πέντε ανέμους...Μέρες Επετείου της Εξόδου που είναι, καλό θα είναι να τους δέσουμε στα βαρέλια με την μπαρούτι και να τους ανατινάξουμε! Έτσι τουλάχιστον θα υπάρξει και ...θέαμα!!! Νομίζω ότι η ανοχή μας και το χάιδεμα στους παίχτες και τον προπονητή, έχουν κάνει μεγάλο κακό στην ομάδα.
***Στο χθεσινό αγώνα η "Βασίλισσα" ήταν γυμνή! "Ομάδα" χωρίς αρχή και τέλος. Εκνευρισμός, αλληλοκατηγορίες, γκρίνια και λάθη, λάθη, λάθη! Φανταστείτε, ότι η πρώτη οργανωμένη επίθεση, έγινε στο 67΄ και κατέληξε στο δοκάρι του Χρ. Πλακίδα. Σ' όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε ήξεραν τι έπαιζαν! Στη φάση της ισοφάρισης βοήθησε η τύχη, μια και δεν έγινε κάτι το οργανωμένο.
***Αυτό το στάνταρ και προβλέψιμο παιχνίδι, που παίζει η ΑΕΜ, θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω κι εγώ που δεν είμαι και προπονητής. Καθόλου πρέσινγκ, απλή κίνηση στο χώρο σαν αγάλματα, κάτω μεν η μπάλα, αλλά με πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ελάχιστα και βεβιασμένα σουτ. Σ' ένα παιχνίδι με σφιχτή αντίπαλη άμυνα, το να ψάχνεις την μπαλιά σε κενό χώρο μοιάζει τουλάχιστον αφελές. Ο συντοπίτης έκανε χθες ...μαθήματα αντιμετώπισης μια καλύτερης ομάδας, παίζοντας υποδειγματική άμυνα. Βοήθησε όμως σ' αυτό και το παιχνίδι της ΑΕΜ.
***Και στα δύο γκολ ακέραια ευθύνη φέρει ο Ζέρβας, που φάνηκε να του έχει στοιχίσει η μεγάλη απουσία και κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Στη φάση του πρώτου γκολ, έστησε το τείχος λάθος, που παιδαριωδώς την ώρα του σουτ άνοιξε. Όμως το σουτ ήταν ευθύβολο και προς την πλευρά που κάλυπτε ο ίδιος, αλλά είχε πάρει λάθος θέση. Στη φάση του δεύτερου γκολ, δεν χρειάζεται να σας πω, όλοι είδατε τι έγινε. Τέτοια γκολ τρώνε μόνο στο παιδικό. Επαναλαμβάνω, ότι κακώς χρησιμοποιήθηκε χθες. Ήταν πολύ κακή μέρα για τον ταλαντούχο νεαρό τερματοφύλακα, που ελπίζω ότι δεν θα τον επηρεάσει ψυχολογικά.
***Ένα ακόμη σημείο στο οποίο κρίθηκε η αναμέτρηση, ήταν η στατικότητα των επιθετικών, που δεν έκανα κινήσεις μέσα στο χώρο και βρισκόταν σχεδόν πάντα πίσω από τον αμυντικό που τους κάλυπτε. Δεν πήγαιναν προς την μπάλα, αλλά περίμεναν αυτή να τους έρθει στα πόδια. Έτσι έκαναν εύκολη τη δουλειά των αντίπαλων αμυντικών. Σε πολύ κακή μέρα ήταν και ο Ζαπαντιώτης, που όχι μόνο δεν βοήθησε στο κέντρο, αλλά πολλές φορές βρισκόταν εκτός παιχνιδιού, καθώς τραβιόταν στα άκρα, περιμένοντας να του δώσει κάποιος μπαλιά, που ουσιαστικά αυτή τη δουλειά έπρεπε να κάνει ο ίδιος.
***Μια και ανέφερα τον Ζαπαντιώτη, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν καταλαβαίνω ποιος του έδωσε την εντολή να εκτελεί τα στημένα. Είναι ένα ψηλό παιδί, που μπορεί να προσφέρει πολλά μένοντας στις στημένες φάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Χθες, δεν εκτέλεσε ούτε ένα φάουλ ή κόρνερ στοιχειωδώς υποφερτά, εκνευρίζοντας τους πάντες. Έχω σημειώσει επανειλημμένα ότι η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για την ομάδα και χθες ήταν εντελώς εκτός παιχνιδιού και έπρεπε να αντικατασταθεί στο ημίχρονο.
***Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι παίχτες της ΑΕΜ, εμφανώς επηρεασμένοι από το πλαστικό χορτάρι έκαναν συνεχώς λανθασμένες ενέργειες. Πότε έχαναν το κοντρόλ, πότε έστελναν την μπάλα δυνατότερα απ' ότι έπρεπε, πότε, στις ατομικές κυρίως ενέργειες, τους έφευγε η μπάλα. Αυτό ξέρετε δημιουργεί εκνευρισμό. Ειδικά σε παίχτες μιας ομάδας που παίζει στρωτό παιχνίδι όπως η ΑΕΜ. Όμως ήξεραν σε τι γήπεδο θα παίξουν και έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Αλλά δεν υπήρχε καθόλου αυτοσυγκέντρωση.
***Μετά το πρώτο γκολ, υπήρξε μαζική μετακίνηση από το κέντρο και πάνω, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχουν στην ομάδα διακριτοί ρόλοι και να μην υπάρχει ανάπτυξη παιχνιδιού και γύρισμα της μπάλας, αφού ήταν όλοι ένα μπουλούκι, μέσα κι έξω από την περιοχή του Μπανίλα. Αυτό συνεχίστηκε και σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο και μόνο στην παράταση βγήκαν οι γνωστές σέντρες από τα πλάγια, που καθάριζαν με ευκολία Ζώης και Κ. Μπαλαούρας.
***Θα μπορούσα να κάνω πολλές ακόμα αναλύσεις και επισημάνσεις, αλλά κινδυνεύω να θεωρηθώ ότι κάνω τον ειδικό, ενώ δεν είμαι. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κάποιος ειδικός για να δει το προφανές. Σταματώ εδώ. Αφήνω μόνο μια μικρή επισήμανση: Ο Χρ. Πλακίδας δεν είναι σέντερ φορ και δεν θα γίνει ποτέ. Δεν έχει το ένστικτο του φουνταριστού. Κακώς χρησιμοποιείται σαν τέτοιος. Θα είχε πετύχει πολύ περισσότερα τέρματα, αν έπαιζε εκτός περιοχής, αλλά το ζήτημα είναι ποιος θα παίξει σέντερ φορ. Το έχω ξαναπεί: ο Ζαπαντιώτης!
***Σοβαρό επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας αλλαγής του Μαργέλη. Συγκεκριμένα ο προπονητής της ΑΕΜ προετοίμασε την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του νεαρού Βασίλη Μαντέλου, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να βάλει άλλον παίχτη, με αποτέλεσμα ο νεαρός να παρεξηγηθεί θεωρώντας εξεφτελισμό προς το πρόσωπό του τη συμπεριφορά του προπονητή του. Επηρεασμένος και από την κερκίδα, που ζητούσε επίμονα την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έφυγε εκνευρισμένος προς τα αποδυτήρια.
***Τελικά, με όλα τα χθεσινά, αλλά και παλιότερα γεγονότα, που δεν βγήκαν στη φόρα, η ΑΕΜ έχει καταρρακώσει την υπόληψή της και πλέον δεν μπορεί κανένας να την πάρει στα σοβαρά. Φοβάμαι ότι πλέον θα μείνουμε πάλι στην κερκίδα οι τριάντα "άρρωστοι" με την ομάδα. Επίσης έχω την αίσθηση ότι και με νίκη στον Κυριακάτικο αγώνα, το κλίμα δεν μπορεί ν' αναστραφεί...Έπρεπε από καιρό ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο, να έχουν πάρει μέτρα, ώστε να μην φτάσει η ομάδα στο σημείο που βρίσκεται τώρα...
***Ζούμε μια χρονιά, που όλοι παρακαλάμε να τελειώσει γρήγορα και να την ξεχάσουμε. Δεν έχει πάει τίποτε καλά και έτσι είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, για να μην πω ότι αισθανόμαστε και ντροπή για όσα συμβαίνουν φέτος στην ομάδα. Κάνω μια έκκληση προς όλους τους φιλάθλους. Να χαμηλώσουμε όλοι τους τόνους και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα. Η ΑΕΜ δεν είναι ούτε της διοίκησης, ούτε του προπονητή, ούτε των παιχτών. Αυτοί έρχονται και παρέρχονται. Η ΑΕΜ είναι εδώ και δεκαετίες ο πρέσβης του αθλητισμού της πόλης μας και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ομάδα τώρα που μας έχει περισσότερη ανάγκη.
***Την Κυριακή υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι, που ίσως αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να δείξουμε όλοι οι σωστοί φίλαθλοι, ότι και στις κακές στιγμές είμαστε κοντά στην ομάδα. Ας αφήσουμε στην άκρη τον πόνο και την αγανάκτησή μας και ας είμαστε όλοι την Κυριακή στο γήπεδο. Σε πείσμα των καιρών και των τελευταίων άσχημων καταστάσεων που ζούμε, ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να επανορθώσουν. Οχτώ αγωνιστικές μείνανε και είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα έχουν γίνει μαθήματα τα παθήματα και θα διορθωθούν τα φετινά λάθη, δίνοντας την ώθηση στην ομάδα για κάτι καλύτερο.

Μέχρι εδώ ήταν ΑΕΜάρες! Και στις μεγαλύτερες ομάδες συμβαίνουν καταστάσεις σαν αυτές που υπάρχουν στην ΑΕΜ. Γι' αυτό όλοι την Κυριακή στις 4.00 μ.μ. στο γήπεδο για τον αγώνα με τον Θεσπρωτό. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης
.
Αφιερωμένο στην "Κυρία"
"ΑΕΜ πάντα θα σ' ακολουθάμε
Μέσα σε καπνούς και σε βροντές
Κι όλοι στην κερκίδα τραγουδάμε
Νάτοι, νάτοι ξανά οι νικητές!"