Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 12-4-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Έσκασε η μπόμπα αδέλφια! Ο Πρόεδρος Γ. Παγούρας έκανε τη δήλωση της χρονιάς, ανακοινώνοντας ότι: "Στις 16 Μαΐου θα είμαι παρελθόν"! Στο ίδιο μοτίβο σχεδόν και η σιβυλλική δήλωση του Γεν. Αρχηγού Γ. Μέρη: "Δυο νίκες περιμένω να κάνει η ομάδα και μετά να φύγω για διακοπές"! Η είδηση, που από το Σάββατο κυκλοφορούσε ως φήμη, δημοσιεύεται σήμερα και στην έγκυρη εφημερίδα "Αθλητική Ενημέρωση" του Γ. Λύτρα και δημιουργεί νέο σκηνικό στα δρώμενα της "Κυρίας", αφού μέχρι σήμερα καμία εναλλακτική λύση δεν είχε φανεί στον ορίζοντα.
***Επειδή γνωρίζω πολύ καλά και τον Πρόεδρο και τον Γ. Α. της ΑΕΜ, ας μου επιτραπεί να έχω ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με το προφανές των δηλώσεων. Κατ' αρχήν θεωρώ πολύ δύσκολο να πήρε ο Πρόεδρος τέτοια απόφαση ΤΩΡΑ και μάλιστα οριστική. Βεβαίως κατά καιρούς είχε εκφράσει την απογοήτευσή του, όχι τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, όσο για την λειτουργία του Δ. Σ. και την κριτική, που του ασκήθηκε σε διάφορες φάσεις της φετινής πορείας της ΑΕΜ, από συνεργάτες και φιλάθλους.
***Τις περισσότερες φορές είχε δίκιο να πικραίνεται, αφού η κριτική γινόταν, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψη η πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα και τα υπεραρκετά χρήματα που έχει τοποθετήσει σ' αυτήν. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι ίσως για πρώτη φορά στην ομάδα, έγινε τέτοια οργάνωση και νοικοκύρεμα. Τόσο στο ενεργό κομμάτι της ομάδας(παίχτες, προπονητής, γυμναστές, γιατρός, κλπ), όσο και στις υποδομές. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να αποχωρήσει, ειδικά τώρα που η ομάδα μοιάζει να έχει εξασφαλίσει την παρουσία της και του χρόνου στη Δ΄Εθνική και είναι η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα.
***Γιατί τότε, θα μου πείτε, έκανε τη δήλωση; Κραυγή ήταν ΑΕΜάρες! Δεν ήταν δήλωση. Μπούχτισε ο άνθρωπος από τις απαράδεκτες συμπεριφορές συνεργατών, παιχτών και φιλάθλων! Μα να βάζεις τα λεφτά σου, να στερείς πολύτιμες ώρες από την προσωπική και οικογενειακή σου ζωή, να παράγεις τόσο έργο και να την ακούς κι από πάνω;!!! Να παίρνεις υποσχέσεις για στήριξη, έστω ηθική και να δέχεσαι πόλεμο;!!! Ποιος θα το άντεχε αυτό; Εγώ πιστεύω ότι και πολύ άντεξε!!!
***Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, που κάνει τη δήλωση να έχει μεγαλύτερη σημασία. Από την αρχή της θητείας του στην ΑΕΜ, εμφανίστηκαν διάφοροι μνηστήρες της ...Πηνελόπης, που ισχυρίζονταν ότι ζητάνε να πάρουν την ομάδα. Το αστείο σε όλες αυτές τις ...αιτήσεις είναι ότι γίνονταν πάντα τον ...Νοέμβριο, όταν η τωρινή διοίκηση είχε φροντίσει όλες τις εκκρεμότητες και η ομάδα έπαιζε ήδη πρωτάθλημα. Μιλάμε δηλαδή, για χρονική στιγμή, που είχε κλείσει το ρόστερ, είχε κλείσει ο προπονητής, είχε γίνει η προετοιμασία, είχαν γίνει έξοδα χιλιάδων ευρώ και η ομάδα ήταν έτοιμη. Αμ, έτσι γίνομαι κι εγώ Πρόεδρος!!! Τον Μάη και τον Ιούνη, δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένας!...
***Εκτός λοιπόν, από κραυγή, η δήλωση του Προέδρου ενέχει και τον χαρακτήρα της ανοιχτής πρόσκλησης. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι θέλουν την ομάδα, να κάνουν το πρώτο βήμα ΤΩΡΑ. Θεωρώ, ότι είναι μια γενναία, τολμηρή και τίμια πρόκληση, αφού δεν γίνεται ξαφνικά στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά πολύ καιρό πριν. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Ειλικρινά, θέλω να δω, ποιοι και πόσοι από τους ...κριτικούς και τους ψιθυριστές, θα κάνουν ένα βήμα μπροστά. Έχω την αίσθηση, ότι κανένας δεν θα τολμήσει! Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι ο Πρόεδρος θα παραμείνει και με τη βοήθεια δυο - τριών ακόμα σωστών παραγόντων - χρηματοδοτών, θα συνεχίσει να προσφέρει το πολύτιμο έργο του και θα βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον της ομάδας.
***Σ' ότι αφορά στη δήλωση του Γ. Μέρη, έχω την αίσθηση ότι δεν είχε να κάνει τόσο με αποχώρηση από την ομάδα, όσο με το άγχος που θα έχει φύγει και θα μπορέσει κι αυτός να ξεκουραστεί. Εξ άλλου και 'μεις μετά από δυο ακόμα νίκες της ΑΕΜ θα πάμε ...διακοπές, γιατί και 'μεις έχουμε κουραστεί σωματικά και ψυχικά, αυτά τα δύο χρόνια. Δεν ήταν και τόσο απλό και εύκολο να προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τις δράσεις και τις αντιδράσεις, με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της ομάδας, κυρίως φέτος. Κι εμείς ακούσαμε πολλά και υπομείναμε πολλά, ενώ ακόμα δεν κάναμε και τον απολογισμό μας για την φετινή χρονιά.
***Πάντως, λίγο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, θα γίνει η Γενική Συνέλευση των Μελών. Εκεί θα ακουστούν όλα όσα πρέπει να ακουστούν και θα παρθούν οι αληθινές αποφάσεις. Μέχρι τότε, όσοι έχετε υλοποιήσιμες προτάσεις και καλές σκέψεις σχετικά με την λειτουργία της ομάδας, στρογγυλέψτε τες μέσα στο μυαλό και την καρδιά σας και ελάτε να τις συζητήσουμε. Οχι όμως να έλθουν κάποιοι και με παρλαπιπιές να μας ζαλίσουν. Σωστή πρόταση είναι όποια έχει την εξής σύνθεση: Προτείνω αυτό, στοιχίζει τόσο και τα χρήματα θα βρεθούν έτσι. Ξεκάθαρα πράγματα! Αλλιώς ελάτε, παρακολουθείστε τη Συνέλευση και μην βγάλετε μιλιά. Αφήστε αυτούς που ξέρουν και μπορούν, να κάνουν τις προτάσεις.
***Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε, μετά το ξέσπασμά μου την προηγούμενη εβδομάδα. Η διαμάχη μου με τους παίχτες, ήταν δικό μου λάθος. Την περσινή περίοδο σας παρουσίαζα την ομάδα, σαν να είναι η ...Μπαρτσελόνα! Αυτό περίπου έκανα και στον πρώτο γύρο φέτος. Ήθελα να δώσω στα παιδιά πίστη στον εαυτό τους και να τους δημιουργήσω φιλοδοξίες. Ορισμένοι απ' αυτούς, αγαθοί τω πνεύματι, πήραν κατά γράμμα όσα έγραφα και αντί να προσφέρουν στην ομάδα, σήκωσαν ...μύτη. Πίστεψαν δηλαδή, ότι είναι αστέρια Α΄ Εθνικής και χάρη μας κάνουν που παίζουν στην ΑΕΜ. Κανένας από αυτούς δεν θα πάει ψηλά.
***Οι ομάδες θέλουν παίχτες πειθαρχημένους και δουλευταράδες. Τέτοιους η φετινή ΑΕΜ, έχει δυστυχώς μόνο 5-6, γι αυτό είχε την πορεία που είχε. Εδώ σήκωσαν κεφάλι και οι μικροί!!! Τι να πω... Είναι δικαίωμα του καθενός να βάζει τον πήχη του όσο ψηλά θέλει. Είναι όμως ταυτόχρονα και φυσικό επόμενο, ο κάθε παίχτης να υπομείνει τ' αποτελέσματα των αποφάσεών του. Όσο μεγαλύτερο το ύψος του πήχη, τόσο δυσκολότερη θα είναι και η προσπάθειά του να τον περάσει. Κι αν δεν έχει προετοιμαστεί με μεθοδικότητα, πολύ δουλειά και υπομονή, η τούμπα στο πέσιμο, θα του μελανιάσει τον ...πισινό!
***Δεν πιστεύω να θέλετε να σας πω για τον αγώνα στη Λευκίμμη; Ήταν ένας καθαρά διαδικαστικός αγώνας και τον κερδίσαμε εύκολα. Αν δεν κερδίζαμε και την Λευκίμμη, μάλλον θα έπρεπε θα έπρεπε να αποχωρίσουμε από το πρωτάθλημα! Τώρα, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, είμαστε σε θέση να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Κερδίζοντας τα εναπομείναντα παιχνίδια στην έδρα μας, θα κρατήσουμε και την έβδομη θέση. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε στα εκτός για τουρισμό! ΑΕΜ είμαστε ρε γαμώτο και πρέπει μέχρι τέλους να κρατήσουμε την περηφάνεια μας!!!
***Την Τετάρτη παίζουμε με τον Τηλυκράτη. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Μπορεί εκεί μέσα να κερδίσαμε, αλλά τώρα είναι άλλος αγώνας. Ελπίζω η ομάδα να έχει αυτοσυγκέντρωση και στα 90 λεπτά του αγώνα και να κάνουμε τη νίκη που δικαιούμαστε. Η ομάδα της Λευκάδας, έχει πέντε ήττες στην έδρα της και τρεις μόνο εκτός έδρας. Την Κυριακή κέρδισε στον ντέρμπι τον Θεσπρωτό εκτός έδρας. Προσοχή!!! Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ελπίζω ότι θα κερδίσουμε. Να είμαστε όλοι εκεί, έτσι;!!! Την Κυριακή παίζουμε με το Ελαιόφυτο στο EMILEON μάλλον και καλό θα είναι να μην χάσουμε. Αυτοί καίγονται για τους βαθμούς και θα παίξουν δυνατά, αλλά και απρόσεκτα. Ας το εκμεταλλευτούμε και ότι βγει.

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες! Υπομονή, ενάμιση μήνας έμεινε και τελειώνουν τα ...βάσανά μας! Είναι μια χρονιά για γερά νεύρα και όχι για ...καρδιακούς! Στο τέλος της σεζόν που θα κάνουμε σούμα, θα δείτε πόσα πολλά θετικά είχε αυτή η χρονιά και πόσα μαθήματα μας έδωσε! Μέχρι την Πέμπτη, που θα φτιάξω πάλι Καφέ να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης