Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Χαλαρά 2-0 στη Λευκίμμη και πήρε βαθειά ανάσα

Παίζοντας όσο χρειαζόταν και απέναντι σε μια κατά πολύ υποδεέστερη ομάδα, η Α. Ε. Μεσολογγίου πέρασε νικηφόρα από την Κέρκυρα, κερδίζοντας την πεσμένη εδώ και αρκετούς μήνες Α. Ε. Λευκίμμης με 2-0. Η Μεσολογγίτικη ομάδα πέτυχε ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, ενώ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα, αν οι παίχτες της ήταν πιο συγκεντρωμένοι. Γενικά ήταν μια δίκαιη νίκη, που δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα στην ΑΕΜ, αφού πλέον ανεβαίνοντας στην 7η θέση, έχει διαφορά 9 βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού.
Οι παίχτες της ΑΕΜ μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι, δίνοντας το δικαίωμα στην καταδικασμένη ομάδα της Κέρκυρας να ελπίσει σε κάτι καλό. Ήταν το 5΄ όταν ο Βλάσσης εκτέλεσε από μέση απόσταση ένα φάουλ. Η άμυνα της ΑΕΜ αδράνησε, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Τσεβανέδη δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια και υπό τις φωνές του Α. Μαργέλη, οι Μεσολογγίτες πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκόρ με γκολ του Κορομηλά. Ήταν το 12΄ όταν σε φάση διαρκείας, ο Χρ. Πλακίδας είδε τον Κορομηλά να έρχεται με φόρα, του έστρωσε την μπάλα και ο νεαρός με ωραίο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλάχου, κάνοντας το 0-1. Η ΑΕΜ συνέχισε να πιέζει και δύο λεπτά αργότερα, ο Βλάχος απέκρουσε εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Κορομηλά και πάλι. Σ' αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η ΑΕΜ είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε τη Λευκίμμη αλλά δεν είχε την σωστή τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πετύχει άλλα τέρματα. Κέρδισε αρκετά φάουλ τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ενώ έκανε και μερικά άστοχα σουτ. Οι Κερκυραίοι δεν μπόρεσαν να παίξουν σωστά το σύστημα των αντεπιθέσεων και ουσιαστικά δεν απείλησαν την εστία του Δουλιώτη.

Το δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΜ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ενώ οι Λευκιμμιώτες, αναγκάστηκαν να παίξουν με τερματοφύλακα τον ...παίχτη Κουρή, αφού ο Βλάχος τραυματίστηκε, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και δεύτερος τερματοφύλακας ...δεν υπήρχε! Ταυτόχρονα βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, καθώς ο Ζαπαντιώτης από καλή θέση εκτέλεσε αριστοτεχνικά απευθείας ένα φάουλ στο 54΄ και έγραψε το 0-2. Ουσιαστικά στο σημείο αυτό το παιχνίδι τελείωσε και τα επόμενα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικά. Εκτός από ένα σουτ του Μ. Πλακίδα από καλή θέση που απέκρουσε ...εντυπωσιακά ο Κουρής στο 61΄, το παιχνίδι δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Οι παίχτες της ΑΕΜ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την απειρία του Κουρή κάτω από τα γκολπόστ, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν ήταν λίγα και ακίνδυνα.
Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, αφού η ΑΕΜ ήταν κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, ενώ ο Δουλιώτης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα.
Δεν είχε δύσκολο έργο το διαιτητικό τρίο των Τσετσίλα, Φώλια, Βλαχάκη από τα Γρεβενά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Βλάχος (46΄ λ. τ. Κάντας Α.), Νικόπουλος, , Μίαρης, Γαστεράτος, Βλάσσης Ε., Σουλάνης(80΄ Καλογερόπουλος), Τσεβανέδης, Βλάσσης Δ., Σάντας, Κουρής, Βλάσης Π. (70΄ Κάντας Αλ.).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος, Μπαρμπαρούσης, Ταράτσας, Πλακίδας Μ., Τσάμης, Κορομηλάς (90+΄ Παραγιουδάκης), Γαυρίνας (61΄ Γουβαλάρης), Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χ. (79΄ Μπαλάφας), Καρτσακλής.