Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 19-4-2010

ΑΕΜάρες, Καλησπέρααα! Με κατεβασμένα χέρια χάσαμε στο Ελαιόφυτο αδέλφια. 'Αναρχο ποδόσφαιρο, με πολλά λάθη, με βασικά ατού της ομάδας να είναι σε άλλο γήπεδο και με τα άκρα της άμυνας τρύπια. Δεν θα σχολιάσω ιδιαίτερα τον αγώνα, δηλαδή την ατομική συμπεριφορά των παιχτών και του προπονητή, γιατί θα γίνω πάλι κακός! Το καλό είναι ότι έχασαν όλοι οι αποκάτω, εκτός από την Πάργα, κι έτσι δεν βρεθήκαμε πολύ χαμηλά. Πάντως, αν πάρουμε τον Αστέρα Ρόκκα την Κυριακή, θα φέρουμε τα πράγματα στη θέση τους.
***Δυστυχώς το σημερινό καφεδάκι έχει λίγη πίκρα. Όχι για το αποτέλεσμα της ΑΕΜ, αλλά για την αποχώρηση από τη ζωή, ενός φίλου, παλιού ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ, τέως αντιδημάρχου Ι. Π Μεσολογγίου. Ο Πάνος Γιαννόπουλος, παλιό δεκάρι της ομάδας, ταχύτατος και κοντρολαρισμένος παίχτης, μας άφησε πρόωρα και κάνει το ταξίδι προς την αιωνιότητα. Το aem-news συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του για την απώλεια του αγαπημένου τους.
***Καμιά 20αριά ΑΕΜάρες ήμασταν στο ΕΜΙΛΕΟΝ την Κυριακή, αλλά υποστηρίξαμε δυναμικά την ομάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν καλή στη μικρή κερκίδα και εκτός από καναδυό "παλαβιάρηδες" ...γέρους, που φώναζαν καμιά φορά κανένα παίχτη, δεν μας ενόχλησε κανείς. Ούτε όταν τα χώσαμε στον διαιτητή, για το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε και για κάποια καταφανέστατα φάουλ υπέρ μας που δεν έδωσε, ούτε όταν πανηγυρίσαμε το γκολ μας.
***Αν παιζόταν ένα τέτοιας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι στο γήπεδό μας και φώναζαν κάποιοι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας, όπως φωνάζαμε εμείς, δεν ξέρω αν θα υπήρχε η ανάλογη ψυχραιμία από τους "θερμόαιμους". δικούς μας... Ο πολιτισμός στην κερκίδα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μιας Μεγάλης ομάδας. Όσο μεγάλη κι αν είναι μια ομάδα, η έλλειψη πολιτισμού στην κερκίδα την κάνει μικρή.
***Μια και είπα ομάδα, μόνο ομάδα δεν ήταν η ΑΕΜ στο πρώτο ημίχρονο. Το Ελαιόφυτο έδειξε και σ' αυτό το παιχνίδι τα ίδια στοιχεία, που έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι: Δυο ταχύτατοι επιθετικοί, Βούρτσας και Νάκος, ο Τσιούνης και ο Καλογεράκος να κάνουν παιχνίδι και τέλος. Αν παίζαμε όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, θα τους κερδίζαμε άνετα. Φάνηκε καθαρά σ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ότι είμαστε καλύτεροι ομάδα, αλλά για πενήντα λεπτά, δεν ξέραμε τι παίζουμε...
***Σας είχα πει ότι σήμερα θα έκανα ...παρακινδυνευμένα προγνωστικά για την ...τελική βαθμολογία. Κάθισα λοιπόν και έκανα ...σοβαρούς υπολογισμούς στις εναπομείνασες αγωνιστικές και ιδού τα πρώτα συμπεράσματα: Καταρχήν, ο Πρωταθλητής Ναυπακτιακός θα τερματίσει πρώτος με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο(βαθμοί 79)! Δεύτερος θα είναι ο Τηλυκράτης με 62 βαθμούς και τρίτοι η Πρέβεζα και ο Θεσπρωτός με 61 βαθμούς. Πέμπτη θα είναι η Πάργα με 56 βαθμούς.
***Η ΑΕΜ θα τερματίσει στην 6η θέση με 55 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Σκουφά και τη Βολίδα, που θα συγκεντρώσουν 54 στην 7η θέση. Το Σούλι θα είναι στην 9η θέση με 53 και το Νυδρί στην 10η με 51. Το Ελαιόφυτο θα παλέψει με τον Αστ. Ρόκκα, για τη μία θέση του υποβιβασμού που απομένει, αλλά για δύο βαθμούς δεν θα τα καταφέρει! Θα συγκεντρώσει 46 βαθμούς, ενώ ο Αστ. Ρόκκα 48!!! Αυτά φυσικά, αν όλα κυλήσουν ...σχεδόν φυσιολογικά.
***Για να καταλάβετε, τι ...προγνωστικά έχω κάνει, χθες έπιασα 8 στα 9!!! Έκανα λάθος μόνο στον αγώνα του Περάματος με την Ανατολή, που το είχα ισοπαλία! Επίσης, έπιασα το ...σκορ στον αγώνα Λάτσιο-Ρόμα 1-2 και πήρα με 9 ευρώ 72(άσχετο!). Το μόνο που με προβληματίζει στις προβλέψεις μου, είναι τα ντέρμπι που ακολουθούν μεταξύ των 5 πρώτων, που από 'δω και μέχρι το τέλος, θα παίζουν κυρίως μεταξύ τους!!! Επίσης στηρίζομαι και στο ότι οι ομάδες που κινδυνεύουν, θα εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αλλιώς καλό τους ταξίδι!!!
***Αυτά με τα ...προγνωστικά!!! Γυρνάμε στα ΑΕΜικά, για να σας πω ότι ο Πρόεδρος εμμένει στην απόφασή του για αποχώρηση, ενώ την ίδια απόφαση έχει πάρει και ο προπονητής Ανδρέας Μαργέλης. Αν και δεν ξέρει κανείς τι συνθήκες θα διαμορφωθούν, μέχρι το τέλος της περιόδου, τη νέα σεζόν θα παρουσιαστεί ...άλλη ΑΕΜ! Τώρα αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη, μόνο ο Θεός το ξέρει!
***Πάντα στο τέλος κάθε περιόδου, γίνονται αλλαγές στις ομάδες. Διοικήσεις αλλάζουν, προπονητές πάνε κι έρχονται, παίχτες αποχωρούν και έρχονται νέοι. Οι μόνοι που δεν ...αποχωρούν είμαστε εμείς οι φίλαθλοι! Είτε πάμε στο γήπεδο, είτε όχι η ΑΕΜ είναι και θα είναι πάντα στις καρδιές μας κι αυτό δεν αλλάζει! Προχθές, άκουσα έναν διάλογο μεταξύ πατέρα και γιού και συγκινήθηκα!
***Ο πιτσιρικάς είχε γραφτεί στην Ακαδημία του ΓΟΜ και έκανε στον πατέρα του την εξής ερώτηση: -Τώρα μπαμπά εμείς θα είμαστε ΓΟΜ; Και ο πατέρας του απάντησε: -Αν θέλεις εσύ γίνε ΓΟΜ, εγώ είμαι και θα μείνω ΑΕΜ!!! Αυτά είναι τα ωραία, ΑΕΜάρες μια ζωή!!! Μπορεί η πόλη να έχει πολλές ομάδες, αλλά οι Μεσολογγίτες είμαστε πρώτα ΑΕΜ και μετά οτιδήποτε άλλο!

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Κρίνετε τις προβλέψεις μου με επιείκεια! Θα τα ξαναπούμε την άλλη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, γιατί σήμερα όλη η ομάδα είναι καλεσμένη στον SUPER B(στις 10.00 το βράδυ) και μπορεί να χρειαστεί τις επόμενες μέρες να γράψουμε μερικά λογάκια! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης