Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 26-4-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Τρεις αγωνιστικές μείνανε αδέλφια για να τελειώσει το φετινό μαρτύριο, που απ' ότι φαίνεται θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική! Μετά την νίκη του Ελαιόφυτου στην Πάργα, ανακατεύτηκε αλλιώς η τράπουλα και άλλαξαν τελείως τα δεδομένα. Έτσι η χθεσινή νίκη της ΑΕΜ αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού το πρόγραμμα είναι τέτοιο, που ακόμα και η Πάργα μπήκε σε περιπέτειες!
***Πριν σας πω για τον αγώνα της ΑΕΜ, ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Καταρχήν απομένουν τρεις αγωνιστικές. Μετά την χθεσινή ήττα, μας αποχαιρέτισε και ο Αραχθος Παχυκαλάμου. Έτσι έμεινε μόνο το Ελαιόφυτο, από τους αποκάτω να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα. Δείτε τους εναπομείναντες αγώνες: ΑΕΜ 49 [Πάργα-Ε, Ευπάλιο-Μ, Ανατολή-Ε] ΝΥΔΡΙ 47 [Πέραμα-Ε, Λευκίμμη-Μ, Ελαιόφυτο-Ε] ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 47 [Λευκίμμη-Ε, Ελαιόφυτο-Μ, Πάργα-Ε] ΠΑΡΓΑ 46 [ΑΕΜ-Μ, Ανατολή-Ε, Παραμυθιά-Μ] ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ 43 [Ανατολή-Μ, Παραμυθιά-Ε, Νυδρί-Μ] ΡΟΚΚΑ 43 [Ευπάλιο-Μ, Παραμυθιά, Κομπότι-Μ]
***Αν η ΑΕΜ πάρει το παιχνίδι με το Ευπάλιο, κατά 99% έχει σωθεί. Αν πάρει και τους τρεις αγώνες θα τερματίσει 5η!!!Το Νυδρί κερδίζοντας τη Λευκίμμη, μένει επίσης, ενώ έχει και το Ελαιόφυτο μέσα την τελευταία αγωνιστική. Στο ίδιο μοτίβο είναι και η Παραμυθιά. Αν κερδίσει τη Λευκίμμη την ερχόμενη αγωνιστική σώθηκε, αφού μετά παίζει με το Ελαιόφυτο μέσα.. Η Πάργα θέλει οπωσδήποτε μια νίκη και μια ισοπαλία. Το Ελαιόφυτο και τα Ρόκκα, μπορεί να χρειαστούνε ακόμα και τρεις νίκες!!!
***Αν δεν νικούσε το Ελαιόφυτο, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. ΑΕΜ, Νυδρί, Παραμυθιά και Πάργα θα είχαν σωθεί και θα έμεναν μόνοι μονομάχοι, το Ελαιόφυτο και τα Ρόκκα, με μειονέκτημα στο Ελαιόφυτο. Είδατε πόσο μεγάλη ήταν η νίκη τους στην Πάργα; Αυτά σε γενικές γραμμές με την βαθμολογία. Την επόμενη Δευτέρα, αν δεν γίνουν μεγάλες εκπλήξεις, θα έχουμε σίγουρα πιο ξεκάθαρη εικόνα, ενώ θα δούμε και τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμιών.
***Πάμε στο χθεσινό αγώνα, για να επισημάνουμε ορισμένα πραγματάκια. Κατ' αρχήν αυτή η ΑΕΜ των τελευταίων δυο αγώνων, με Ελαιόφυτο και Ρόκκα, δεν μοιάζει με ομάδα Δ΄Εθνικής. Κατ' αρχή, δεν είναι ομάδα, είναι καφενείο!!! Ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, δεν εκτελούνται βασικά στοιχεία τακτικής και γενικά είναι ο κάθε παίχτης στον κόσμο του. Τόσο άναρχο ποδόσφαιρο, με τόσο απείθαρχους και φευγάτους παίχτες, δεν έχει παίξει η ΑΕΜΠΟΤΕ!!! Θεωρώ, ότι αυτοί οι παίχτες, οι περισσότεροι με εξαιρετικά προσόντα για την κατηγορία που παίζουν, είναι ανεπίτρεπτο να παρουσιάζουν αυτό το θέαμα...
***Όταν θα τελειώσει με το καλό το Πρωτάθλημα, θα κάνουμε τη σούμα και θα δείτε μια προς μια τις αιτίες που οδήγησαν την ομάδα εδώ που βρίσκεται. Γνώμη μου και γνώμη των περισσότερων φιλάθλων, είναι ότι αυτή η ομάδα, έπρεπε να είναι τουλάχιστον στη 2η θέση. Δεν είναι, γιατί έχουν συμβεί όλη τη χρονιά σημεία και τέρατα! Οι περισσότεροι έχετε πάρει μια ιδέα για κάποια πράγματα, παρακολουθώντας τους αγώνες, συζητώντας, αλλά και διαβάζοντας αυτή τη στήλη. Υπάρχουν και πολλά άλλα, που δεν βγήκαν προς τα έξω και όταν τα μάθετε, θα καταλάβετε καλύτερα.
***Δέκα με τόνο στον Νίκο τον Κράνη, όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί είναι ο λιγότερο αμειβόμενος παίχτης της ομάδας, έδειξε ότι έχει ψυχή και επειδή ουσιαστικά με το γκολ που έβαλε, έσωσε την ομάδα. Δεν φείδομαι επαίνων, όταν κάποιος δίνει έστω και αυτό το λίγο που έχει. Δεν θέλω να πω ότι ο Νικολάκης είναι καλύτερος από τα "αστέρια" της ομάδας, αλλά όταν παίζει, παίζει! Γι αυτό και το χειροκρότημα της κερκίδας, γι' αυτό και το χειροκρότημα το δικό μου. Υπάρχουν, πολλοί καλοί παίχτες στην ομάδα, αλλά ελάχιστοι έδωσαν ψυχή φέτος. Ανάμεσά σ' αυτούς που έπαιξαν ψυχωμένα, είναι και ο Κράνης.
***Άφησα τελευταίο το θέμα της παρουσίας της ομάδας στην εκπομπή του Super B, γιατί έχω την πρόθεση να σχολιάσω επιδερμικά μόνο, μερικά από τα σημεία αυτής της συνέντευξης, που απετέλεσε θέμα συζήτησης όλη την εβδομάδα που πέρασε. Για να μπορέσω να γίνω κατανοητός, πρέπει να σας επισημάνω, ότι το ύφος της συγκεκριμένης εκπομπής, είναι αυτό που είδατε την προηγούμενη Δευτέρα. Έχω παρακολουθήσει και άλλες δυο - τρεις φορές την συγκεκριμένη εκπομπή και ειλικρινά δεν ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που είναι στημένη. Βασικά πιστεύω, ότι ή δεν έπρεπε να πάμε, ή έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την παρουσία μας εκεί για ν' ανεβάσουμε τη φήμη της ομάδας.
***Δυστυχώς η εκπομπή εξελίχθηκε σε one man show και ήταν λογικό, αφού επικεφαλής της "αποστολής" ήταν ο Γιώργος Μέρης. Ο κ. Λεβεντάκος, αλλά και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον ναρκισσισμό του κ. Μέρη και τον χρησιμοποίησαν, ώστε ν' αποχτήσει η εκπομπή ιλαρότητα και κέφι, αφού ουδόλως οι συντελεστές της εκπομπής ενδιαφέρονταν αυτό καθ' εαυτό για την ΑΕΜ και την ιστορία της. Όμως, όσοι - και ήταν αρκετοί - φίλαθλοι του Μεσολογγίου παρακολούθησαν την εκπομπή, δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με τα όσα είπε ο Γεν. Αρχηγός της ομάδας. Αλλά και γενικά κανένας δεν έμεινε ευχαριστημένος με την εκπροσώπηση της ομάδας στην εκπομπή.
***Ιδιαίτερα δυσαρεστήθηκαν ορισμένοι από τους πρώην παίχτες, των οποίων τα ονόματα αναφέρθηκαν στην εκπομπή, με αποτέλεσμα να έχουμε και απειλές, ενώ θέση εναντίον των παρευρισκομένων παραγόντων πήρε και η Θύρα 2 των φιλάθλων. Οι τελευταίοι με μπέρδεψαν και λίγο, γιατί ενώ άφησαν υπονοούμενα για νέα ανακοίνωση με λεπτομέρειες, τελικά δεν έκαναν άλλη. Γι αυτό δεν έκανα κι εγώ παρέμβαση μεσοβδόμαδα, γιατί περίμενα την ανακοίνωσή τους, ώστε να έχω και τη γνώμη τους. Δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τον Δήμο Μεσολογγίου και τη Νομαρχία, που ο κ. Μέρης δήλωσε, ότι δεν βοήθησαν φέτος καθόλου την ομάδα, παρά τις υποσχέσεις τους.
***Προσωπικά, επειδή ξέρω αρκετά τον Γ. Μέρη, δεν με ξένισε το ύφος του. Αυτό περίμενα να δω, αυτό είδα. Όσοι δεν τον ξέρατε, λογικό είναι να σας ξινίσει Πιστεύω ότι η δήλωσή του στην "Αθλητική Ενημέρωση" σήμερα, είναι μια καλή κίνηση του Γ. Αρχηγού, αλλά δεν ξέρω αν βάζει ακριβώς τα πράγματα στη θέση τους. Σ' ότι αφορά την παρουσία του Ανδρέα Σκύρλα, ήταν μάλλον υποτονική, γι' αυτό και οι συντελεστές της εκπομπής, δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα μαζί του. Αντίθετα οι παίχτες, είπαν όσα μπορούσαν να πουν και μάλλον ήταν ικανοποιητική η παρουσία τους.
***Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για όσα είπε ο κ. Μέρης, βγάλατε όλοι τα συμπέρασματά σας. Θέλω να τονίσω μόνο, ότι γενικά μου έμεινε μια πικρή γεύση από την εκπομπή. Ακούστηκαν πολλά που έπρεπε να ακουστούν, αλλά θα μπορούσαν ν' ακουστούν κι άλλα, που όμως δεν ειπώθηκαν.Η δήλωσή του ότι αποχωρεί, μάλλον χαροποίησε πολλούς από τους φιλάθλους, μια και δεν έτρεφαν ιδιαίτερη συμπάθεια για το πρόσωπό του. Εγώ σαν πιο ψύχραιμος, θα ήθελα να επισημάνω μόνο, ότι και πέρυσι και φέτος ο Γ. Μέρης έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να προσφέρει και ασχέτως αν τον συμπαθώ ή όχι, εγώ αυτή την προσπάθεια την αναγνωρίζω. Αν έκανε λάθη; Ναι, έκανε και τα περισσότερα τα παραδέχτηκε.
***Αφήνω πίσω τα όσα έγιναν στην συγκεκριμένη εκπομπή, γιατί δεν θέλω να γίνω συνήγορος κανενός. Εμένα μ' ενδιαφέρει μόνο η ΑΕΜ και από αυτή τη εκπομπή, όχι μόνο δεν κέρδισε κάτι η ομάδα, αλλά μάλλον βγήκε και πληγωμένη. Οι λεπτομερείς αναφορές, θ' αποτελέσουν μάλλον κουτσομπολιό και δεν είμαι φαν της συγκεκριμένης κοινωνικής εκδήλωσης. Όσοι θίχτηκαν, θίχτηκαν. Όσοι θύμωσαν, θύμωσαν. Όσοι χάρηκαν, χάρηκαν. Πάμε παρακάτω...
***Την Κυριακή η ομάδα θα πάει στην Πάργα για τον Αγώνα με τον Απόλλωνα. Προσωπικά, δεν έχω διάθεση να πάω, γιατί ξέρω ότι κατά 99% θα στεναχωρηθώ και πάλι, όπως και με το Ελαιόφυτο και αλλού παλιότερα. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά έχω χάσει εδώ και αρκετό καιρό την πίστη μου στην μαχητικότητα της ομάδας. Εύχομαι να με διαψεύσουν. Ασχέτως πάντως αποτελέσματος, όλα τα λεφτά θα είναι, ούτως ή άλλως, ο αγώνας με το Ευπάλιο. Εδώ θέλουμε μόνο νίκη και πιστεύω ότι έστω και δύσκολα θα την πάρουμε.
***Ήδη έχουν αρχίσει να συζητιούνται ορισμένες απόψεις σχετικά με το ποιοι απ' όλους τους συντελεστές της ομάδας θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν και τα συμπεράσματα δεν είναι καλά. Πιστεύω, όπως και οι περισσότεροι φίλαθλοι, ότι μάλλον η ΑΕΜ θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο της διάδοχης κατάστασης, που μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει παρουσία. Οψόμεθα.

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Ελπίζω ότι και ο σημερινός Καφές να δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς και κυρίως, να έδωσε σε πολλούς από 'σας, αφορμές για να περάσετε ...δημιουργικά την εβδομάδα σας. Θα είμαστε πάλι μαζί την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Μιχάλης Κιτσινέλης.