Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 10-5-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!!Κατ' αρχήν, να ευχηθώ καλή θητεία στον συνεργάτη μου τον Πάνο, που παρουσιάστηκε σήμερα στην Πάτρα. Να τον ευχαριστήσω για την τρομερή συνεργασία που κάναμε σ' αυτό το σάιτ και να του ευχηθώ να γυρίσει σύντομα στη δράση!!! Τα κατάφερε και μάλιστα εύκολα η ΑΕΜάρα στο χθεσινό παιχνίδι. Ξεπερνώντας το αρχικό τρακ, έπαιξε στρωτό και πολυδιάστατο ποδόσφαιρο, απλώνοντας την δραστηριότητά της σε όλο το γήπεδο. Έβαλε δυο ωραία γκολ, είχε δυο δοκάρια και έχασε κλασσικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Το ουσιαστικότερο όμως είναι ότι έσωσε την κατηγορία και η τελευταία αγωνιστική θα είναι απλά μια διαδικασία κατάταξης. Χωρίς άγχος θα πάει στην Ανατολή και θα επιδιώξει τη νίκη, ώστε να κερδίσει την 5η θέση, που με τα δεδομένα της φετινής περιόδου, θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει.
***Όσον αφορά την ομάδα που θα υποβιβαστεί, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το παιχνίδι Αστέρας Ρόκκας-Σκουφάς Κομποτίου είναι ο πιο κρίσιμος. Από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, θα βγει ο τελευταίος που θα ακολουθήσει τις ήδη υποβιβασμένες (Λευκίμμη, Ευπάλιο, Πέραμα, Παχυκάλαμο, Ανατολή και Άρτα) στο Τοπικό Πρωτάθλημα. Φυσικά, παίρνω σαν δεδομένο ότι το Ελαιόφυτο θα κερδίσει το Νυδρί. Θα είναι τρελό, μετά την πορεία που έκανε στον δεύτερο γύρο, να χάσει την κατηγορία στην έδρα του, απέναντι σε μια αδιάφορη και όχι πολύ καλύτερη ομάδα.
***Τυπικά, υπάρχει και το παιχνίδι Πάργας - Σουλίου που έχει ενδιαφέρον. Έχω όμως την αίσθηση, ότι σ' αυτόν τον αγώνα οι δύο ομάδες δεν θα "σκοτωθούν", αφού και η ισοπαλία τις κρατάει στην κατηγορία. Μάλλον σ' αυτόν τον αγώνα θα πάρουν φωτιά τα κινητά! Η ισοπαλία τους φτάνει στους 51 βαθμούς, που είναι αρκετοί για να σωθούν. Δεν υπάρχει περίπτωση μ' αυτό το αποτέλεσμα να κινδυνέψει καμία και το μπαλάκι θα παραμείνει στον αγώνα στα Ρόκκα.
***Ο Αστέρας θέλει μόνο νίκη! Μ' αυτό το αποτέλεσμα, φτάνει στους 52 βαθμούς και καθαρίζει. Ο Σκουφάς βολεύεται και με ισοπαλία. Με ισοπαλία, αφήνει τα Ρόκκα στους 50 και πάει στους 51 βαθμούς. Το παιχνίδι θα είναι συγκλονιστικό, αφού σ' αυτό παίζεται μια κατηγορία. Κατά τη γνώμη μου το Κομπότι έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του! Σκεφτείτε ότι πριν από τέσσερις αγωνιστικές ο Σκουφάς ήταν άνετος στην 5άδα. Από τότε πήρε μόνο δυο βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια και βρέθηκε στην κόλαση!
***Για να μην νομίζετε ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται, σας λέω ότι υπάρχει και δεύτερο σενάριο, αλλά το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο. Σ' αυτό το σενάριο εμφανίζεται στο παιχνίδι Πάργας - Σουλίου νικητής! Μένει δηλαδή μια από τις δυο ομάδες στους 50 βαθμούς. Αν το άλλο παιχνίδι έρθει ισοπαλία, έχουμε ισοβαθμία της ηττημένης με τα Ρόκκα! Σ' αυτή την ισοβαθμία τα Ρόκκα υπερτερούν του Σουλίου και είναι ...ισοπαλία με την Πάργα. Σε περίπτωση, που ο Σκουφάς χάσει και κερδίσει κάποιος στο άλλο παιχνίδι, τότε στην ισοβαθμία, ο Σκουφάς ...χάνει από το Σούλι και είναι ...ισοπαλία με την Πάργα. Λέω όμως να μην χαλάσω άλλη φαιά ουσία γι' αυτό το σενάριο. Σωστά;
***Κάπως έτσι θα φτάσουμε στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος του 5ου Ομίλου της Δ΄ Εθνικής ή του Περιφερειακού, όπως συνηθίζουμε να το λέμε. Ομολογουμένως, ήταν μια ακόμα εντυπωσιακή σεζόν, με απρόσμενα αποτελέσματα, συνεχείς ανακατατάξεις στη βαθμολογία και τρομερό φινάλε!!!. Αν εξαιρέσουμε τον Ναυπακτιακό Αστέρα, που ήταν η πιο σταθερή ομάδα του ομίλου και δίκαια κέρδισε την άνοδο, όλες οι άλλες ομάδες, ακόμα και την τελευταία αγωνιστική, έχουν κάτι να κυνηγάνε.
***Με δεδομένο ότι η Βολίδα παίζει την τελευταία αγωνιστική στη Λευκάδα, όπου ο Τηλυκράτης θέλει τη νίκη για να πάρει την τιμητική 2η θέση, η ΑΕΜ με νίκη στην Ανατολή, παίρνει την 5η θέση. Αυτή η θέση θα είναι και η υψηλότερη που έχει ανέβει φέτος και σίγουρα θα γλυκάνει λίγο τις γκρίνιες. Όλοι οι ΑΕΜάρες λίγο πολύ γκρινιάξαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σ' αυτό συνέβαλλε και το γεγονός, ότι όλοι, εχθροί και φίλοι, έλεγαν ότι παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν παίρναμε όμως τα αποτελέσματα. Δεν αρκεί, όπως ξέρετε, να παίζεις την καλύτερη μπάλα. Υπάρχει και η διαιτησία, που στον πρώτο γύρο μας έσκισε. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί και είχαμε πολλούς. Υπάρχει και η ατυχία. Υπήρχαν κι ...άλλα.
***Μας αποχαιρέτισαν ήδη δύο παίχτες: ο Μάριος Πλακίδας έφυγε για Αθήνα, αφού διορίστηκε σε μόνιμη θέση στην Αεροπορία, ενώ και ο Κώστας Γιαννιώτης ήταν σήμερα να παρουσιαστεί στο Στρατό. Ήταν από τα καλύτερα παιδιά σαν χαρακτήρες και έδωσαν πολλά στην φετινή προσπάθεια της ΑΕΜ. Εύχομαι στον Μάριο καλή σταδιοδρομία και στον Κώστα καλή θητεία. Έτσι οι δυο παίχτες δεν θα είναι στον αγώνα με την Ανατολή.
***Ο Ανδρέας Μαργέλης, ο οποίος, μετά τον αγώνα στα Γιάννενα, θ' αποτελέσει επίσης παρελθόν, θα έχει την ευκαιρία σ' αυτό το παιχνίδι, να δώσει χρόνο συμμετοχής και στα παιδιά που δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν αρκετά στο πρωτάθλημα. Έτσι αναμένεται Γκασούκας και Παραγιουδάκης να είναι στη βασική ενδεκάδα, ενώ χρόνο συμμετοχής θα πάρει και ο Φλωρόπουλος. Δυστυχώς, είναι η μοναδική αγωνιστική, που ο προπονητής των Κανονιέρηδων, έχει αυτή την ευκαιρία, αφού η κρισιμότητα των προηγουμένων αγωνιστικών, του δυσκόλεψε τις επιλογές.
***Την επόμενη Δευτέρα, στον τελευταίο ...αγωνιστικό καφέ θα πούμε πολλά σχετικά με την ΑΕΜ. Όμως δεν θα σταματήσουμε τις καφεδιές επειδή τελειώνει το πρωτάθλημα. Στις 31 Μαϊου, υπάρχει η Γενική Συνέλευση της ΑΕΜ, η οποία θα είναι εκλογοαπολογιστική. Μέχρι τότε θα γίνουν πολλά. Επίσης και τη μέρα εκείνη θα γίνουν πολλά!!! Και στη συνέχεια θα γίνουν πολλά! Επομένως, έχουμε πολλούς καφέδες ακόμα να πιούμε και να τα πούμε. Μείνετε ...συντονισμένοι στο aem news, για να είστε μέσα στα πράγματα.
***Από την πρώτη Ιουνίου και μετά αρχίζει η ...επόμενη σεζόν! Νέες ομάδες ανεβαίνουν. Θα μάθουμε τα πάντα γι' αυτές! Εξελίξεις θα υπάρξουν σε πολλές ομάδες του ομίλου! Πιθανόν κάποιες διοικήσεις ν' αλλάξουν! Παίχτες και προπονητές θα φύγουν και άλλοι θα έρθουν! Έχουμε πολλά να πούμε. Ελπίζω μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο, η ΑΕΜάρα να έχει βρει τον δρόμο της και να κατέβει στη νέα σεζόν ΕΝΩΜΕΝΗ και ΔΥΝΑΤΗ!

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Την επόμενη Κυριακή κλίνει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος και θα κάνουμε την απαραίτητη σούμα. Άλλους θα πικράνουμε και άλλους θα ευχαριστήσουμε, αλλά όλοι θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Κόσμος πάει κι έρχεται, αλλά εμείς οι φίλαθλοι και η Ιστορική ΑΕΜάρα μένουμε!!! Να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης