Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Καθάρισε!!! 2-0 το Ευπάλιο

Παίζοντας με σοβαρότητα η Α. Ε. Μεσολογγίου, κέρδισε εύκολα με 2-0 τον δυνατό Απόλλωνα Ευπαλίου και "καθάρισε" από τα μπλεξίματα της τελευταίας αγωνιστικής. Στην τελευταία της εμφάνιση μπροστά στους φιλάθλους της, πρόσφερε καλό θέαμα, παρά το αρχικό άγχος, έβαλε δυο γκολ, είχε δυο δοκάρια και είπε "άντε γεια" στους αποκάτω, που θα αλληλοσφαχτούν την τελευταία αγωνιστική, για μια θέση στον ήλιο. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επέτρεψε στο Ευπάλιο να διεκδικήσει κάτι καλό και το τελικό αποτέλεσμα, σίγουρα την αδικεί, αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες για πολλαπλάσιο σκορ, ενώ απειλήθηκε ελάχιστα. Το α΄ημίχρονο ήταν ένας συνεχής μονόλογος της ΑΕΜ, που επιδίωξε το γρήγορο γκολ. Τελικά το πέτυχε στο ημίωρο. Στο β΄ημίχρονο και μετά την επίτευξη νωρίς του δευτέρου γκολ της ΑΕΜ, το παιχνίδι έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6΄ Ο Αποστολίδης μπήκε από αριστερά, έκανε διαγώνιο πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
8΄ Ωραίος συνδυασμός Τσάμη - Ζαπαντιώτη -Γαβρίνα, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός τον σημείωσε οφσάιντ.
15΄ Ο Γουβαλάρης είδε εκτός θέσης τον Ανδρεόπουλο, έκανε από μακριά το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
19΄ Συρτό διαγώνιο σουτ του Καρτσακλή από αριστερά, ελάχιστα άουτ.
22΄ Ο Γουβαλάρης βρέθηκε από αριστερά σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε βιαστικό σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
25΄ Συνεργασία Αποστολίδη Ζαπαντιώτη, ωραίο στρώσιμο της μπάλας στον Μπίρκο, το δεξί βολέ του νεαρού τράνταξε την συμβολή των δοκαριών του Ευπαλίου.
26΄ Σε σέντρα του Μπίρκου από δεξιά, ο Αδρασκέλας παραλίγο αυτογκόλ, αλλά η μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο, κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Πασπαλιάρης την κεφαλιά - γύρισμα από το δεύτερο δοκάρι, νέα κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα, μέσα από τη γραμμή απέκρουσε κάποιος αμυντικός, αλλά ο βοηθός έδειξε "παίζετε"!!!
28΄ Ομαδική προσπάθεια της ΑΕΜ από τον άξονα, ο Ζαπαντιώτης τελικός αποδέκτης, μπήκε στη περιοχή και με συρτό διαγώνιο πλασέ έγραψε το 1-0!
29΄ Μπάσιμο του Χρ. Πλακίδα από αριστερά, αλλά στο τετ α τετ έδιωξε με τα πόδια ο Ανδρεόπουλος.
30΄ Πρώτη καλή φάση για τον Απόλλωνα, όταν ο Παρασκευόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, αλλά ο Ζέρβας μπλόκαρε εύκολα.
32΄ Ο Καρτσακλής από δεξιά έκανε το σουτ, αλλά έγκαιρα ο Καραμπόλας κόντραρε σε κόρνερ.
34΄ Ο Μπίρκος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, κόντρα του Ζαχαρόπουλου, παραλίγο αυτογκόλ, κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, καλή κεφαλιά του Πασπαλιάρη, πάνω όμως από το οριζόντιο δοκάρι.
36΄ Πρώτο κόρνερ για το Ευπάλιο με τον Ι. Φλέγκα από αριστερά, εκτέλεσε πλασαριστά αλλά ο Μπίρκος έδιωξε.
38΄ Προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα από αριστερά, το σουτ κόντραρε στον Αδρασκέλα και κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
39΄ Μακρινή μπαλιά του Τσάμη στον κενό χώρο για τον Χρ. Πλακίδα, ο Ανδρεόπουλος βγήκε γρήγορα και έδιωξε με το ...κεφάλι πλάγια.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
46΄ Μακρινό φάουλ για το Ευπάλιο, ο Παρασκευόπουλος έστρωσε στον Γ. Φλέγκα, αλλά το σουτ πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
49΄ Καλή προσπάθεια του Ζαπαντιώτη από αριστερά, έστρωσε στον Τσάμη, το σουτ του κοντραρίστηκε, στρώσιμο του Μπίρκου στον Ζαπαντιώτη, αυτός στον Γαβρίνα, σέντρα χαμηλή, ο Χρ. Πλακίδας το σουτ, κόντρα, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά προς τα δίχτυα, πρόλαβε ο Ανδρεόπουλος και με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.
51΄ Διπλή ευκαιρία για τον Χρ. Πλακίδα, πρώτα με σουτ που απέκρουσε με τα πόδια ο Ανδρεόπουλος και στη συνέχεια, από καλή θέση άργησε το σουτ και κλείστηκε.
54΄ Ο Γαβρίνας έστρωσε στον Ζαπαντιώτη, αυτός από καλή θέση το σουτ, ψηλά άουτ.
56΄ Ο Γουβαλάρης έκανε την σέντρα από αριστερά, αλλά ο Αδρασκέλας, έδιωξε και πάλι με προβολή σε κόρνερ.
60΄ Ο Χρ. Πλακίδας έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά αυτή τη φορά, συρτά και διαγώνια κάνοντας το 2-0.
67΄ Νέα διπλή ευκαιρία για την ΑΕΜ, πρώτα, μετά από ωραία προσπάθεια του Μπαρμπαρούση και σέντρα, ο Χρ. Πλακίδας έστειλε την μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μ. Πλακίδας το δυνατό σουτ, κόντρα και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, έδιωξε με γροθιές ο Ανδριόπουλος, το σουτ του Καρτσακλή βρήκε στα σώματα των αμυντικών.
75΄ Φάουλ από αριστερά με τον Τσάμη κοντά στην περιοχή, η μπάλα χαμηλά πέρασε απ' όλους και κατέληξε άουτ.
81΄ Ο Παρασκευόπουλος μπήκε από δεξιά επικίνδυνα, αλλά ο Γατσώρης έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο ίδιος, μακρινή κεφαλιά του Γ. Φλέγκα, ψηλά άουτ.
85΄ Γρήγορη αντεπίθεση του Ευπαλίου με τον Γ. Φλέγκα, σουτ δυνατό, απέκρουσε ασθενώς ο Ζέρβας, ο Πασπαλιάρης δεν μπόρεσε να διώξει πιάνοντας αέρα, ο Μπακούλας αιφνιδιάστηκε, έπιασε χαλαρό πλασέ και μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας.
87΄ Ο Τσάμης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ανδρεόπουλος τινάχτηκε εκπληκτικά και έδιωξε.

Από την ΑΕΜ διακρίθηκαν οι Τσάμης, Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας και Γατσώρης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι και από το Ευπάλιο οι Ανδρεόπουλος(κορυφαίος), Αδρασκέλας, Γ. Φλέγκας και Παρασκευόπουλος.
Το διαιτητικό τρίο των Κ.Λαζάρη, Α.Σιδέρη, Ι.Κάραλη όλοι της Σ. Δ. Ηλείας, τα πήγε σχετικά καλά, εκτός της φάσης του γκολ που ακυρώθηκε και ενός πέναλτι που ζήτησε ο Χρ. Πλακίδας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπίρκος(88΄ Παραγιουδάκης), Αποστολίδης( 64΄ Μπαρμπαρούσης), Γατσώρης, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γαβρίνας(62΄ Μ. Πλακίδας), Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ: Ανδρεόπουλος, Αδρασκέλας, Καραμπόλας, Γ. Φλέγκας, Β. Φλέγκας, Θαλάσσης, Αδραχτάς46΄ Σερεντέλας), Παρασκευόπουλος, Χ. Φλέγκας, Ζαχαρόπουλος(82΄ Μπακόλας), Ι. Φλέγκας.