Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 3-5-2010

ΑΕΜάρες, Καλησπέρααα! Εντελώς προβλέψιμη ήταν η χθεσινή αγωνιστική. Οι ομάδες, που είχαν στοιχειώδες έστω ενδιαφέρον, πήραν εύκολα ή δύσκολα αυτό που ήθελαν και ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα στην βαθμολογία του ομίλου. Η ΑΕΜ τσίμπησε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Πάργα, αλλά όλα τα λεφτά είναι ο αγώνας με το Ευπάλιο, που ακολουθεί. Αν κερδίσει, τελειώνει την υπόθεση παραμονή και θα πάει μετά στην Ανατολή, όπου με νέα νίκη μπορεί να πάρει ακόμα και την 5η θέση.
***Στις προβλέψεις που είχα κάνει πριν από δεκαπέντε μέρες, την διαφοροποίηση την κάνει το Ελαιόφυτο, που με τις συνεχόμενες νίκες, έχει πάρει πλεονέκτημα έναντι του Απόλλωνα Ρόκκας, που εκτός απροόπτου, θα είναι η τελευταία ομάδα, που θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα. Απογοητεύει η Πάργα, που σε δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, έχει πάρει μόνο έναν βαθμό, αυτόν με την ΑΕΜ, δημιουργώντας αγωνία στους φιλάθλους της. Έχει όμως δυο ευκαιρίες με βατούς αντιπάλους, όπου μπορεί να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται και να σωθεί.
***Ακόμα, δεν αισθάνεται πια τόσο μεγάλη ασφάλεια ο Σκουφάς Κομποτίου, που στους τρεις τελευταίους αγώνες έχει πάρει μόνο δυο βαθμούς, παίζει την Κυριακή με τον Τηλυκράτη και τελειώνει με τα Ρόκκα εκτός. Γενικά υπάρχει μια πολύ ρευστή κατάσταση, το φινάλε θα είναι γκραν γκινιόλ και όλα, από την 5η μέχρι την 12η θέση, θα κριθούν για λίγους βαθμούς. Το Σούλι Παραμυθιάς θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία με το Ελαιόφυτο για να καθαρίσει την παραμονή, γιατί την τελευταία αγωνιστική πάει στην Πάργα. Η Βολίδα έχει σωθεί. Νίκη σωτηρία μπορεί να πετύχει το Νυδρί που παίζει εντός με τη Λευκίμμη. Το Ελαιόφυτο πάει στο Σούλι και τελειώνει με Νυδρί εντός. Τα Ρόκκα παίζουν στον Άραχθο και μέσα με τον Σκουφά.
***Μπλεγμένα είναι τα πράγματα και με την τετράδα, αφού με εντυπωσιακό ντεμαράζ ο Θεσπρωτός δείχνει φαβορί για την 2η θέση μια και αντιμετωπίζει την "αδιάφορη" Βολίδα εκτός και τελειώνει με την Πρέβεζα εντός έδρας. Αντίθετα ο Τηλυκράτης παίζει στο Κομπότι με τον Σκουφά και υποδέχεται στο φινάλε την Βολίδα. Φυσικά οι συσχετισμοί μπορεί ν' αλλάξουν την Κυριακή, αν κάποιες ομάδες δεν κατορθώσουν να κάνουν νίκες, αφού ορισμένες ισοπαλίες, μπορεί να κάνουν θρίλερ την τελευταία αγωνιστική. Για να δούμε, για να δούμε!!!
***Γυρνάμε στα ΑΕΜικά. Μου άρεσε η ενδεκάδα που κατέβασε ο Α. Μαργέλης στην Πάργα. Δυστυχώς δεν ήμουν στην Πάργα, για να δω και πως κινήθηκαν οι παίχτες στο γήπεδο. Ο Μπαλάφας είχε διαπρέψει πέρυσι σαν δεξί μπακ, ο Μπαρμπαρούσης μπορεί πολλά σαν αριστερό μπακ, Γατσώρης και Ταράτσας αλληλοσυμπληρώνονται, Τσάμης και Καρτσακλής είναι καλό δίδυμο αμυντικών χαφ, ενώ ο Ζαπαντιώτης σαν οργανωτής και ο Αποστολίδης σαν ελεύθερος επιθετικός, μπορούν να δώσουν ευκαιρίες για γκολ σε Χρ. Πλακίδα και Γαβρίνα. Δυστυχώς, οι τιμωρίες, οι τραυματισμοί και διάφορα "άλλα", δεν επέτρεψαν στην ομάδα να δέσει, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλούς τσάμπα βαθμούς.
***Έκανα μια βόλτα στα παιχνίδια του Ναυπακτιακού και είδα γιατί αυτή η ομάδα είναι η φετινή Πρωταθλήτρια. Δεμένη ομάδα, με πειθαρχημένους αν και όχι πολυτάλαντους παίχτες, έκανε τρεις φάσεις και έβαζε τρία γκολ!!! Η ΑΕΜ έκανε 5-6 τετ α τετ και έβαζε ένα ή κανένα!!! Με την Πάργα έκανε 16 ευκαιρίες και έβαλε ένα, ενώ η Πάργα έκανε δύο στα δύο!!! Για να μην θυμηθώ και το παιχνίδι με το Ελαιόφυτο, όπου με 19 φάσεις για γκολ μείναμε στο μηδέν. Η αστοχία, όταν είναι επαναλαμβανόμενη, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία. Έλειπε σίγουρα η αυτοσυγκέντρωση.
***Όταν ένας παίχτης χάνει 3-4 εύκολα γκολ σε έναν αγώνα, αυτό σημαίνει ότι ο παίχτης αυτός είναι "αλλού". Ειδικά, οι επιθετικοί της ΑΕΜ, που έχουν το ταλέντο για να βρουν δίχτυα. Επομένως, υπήρχε λάθος ψυχολογία. Το τόνιζα εξ άλλου από την αρχή της χρονιάς. Δεν φάνηκε να γίνεται κάτι σ' αυτόν τον τομέα. Και δεν είναι μόνο οι επιθετικοί που δεν είχαν καλή ψυχολογία. Υπήρχαν και πολλοί άλλοι παίχτες, που σε πολλά παιχνίδια δεν φαινόταν να πατάνε καλά. Περισσότερα θα πούμε σε 15 μέρες που θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.
***Την Κυριακή είναι η τελευταία εμφάνιση της "Κυρίας" μπροστά στο κοινό της. Συμπίπτει αυτή η εμφάνιση, να είναι και ένας αγώνας ζωής και θανάτου για την ΑΕΜ. Ο σημαντικότερος ίσως αγώνας της φετινής σεζόν. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, θα έχουν καλή ψυχολογία, θα παίξουν συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα και θα πάρουν τους τρεις βαθμούς. Θα ήταν εντελώς άδικο, κυρίως για τους παίχτες, να βρεθεί η ΑΕΜ στον κυκεώνα της τελευταίας αγωνιστικής, όπου ίσως να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Σίγουρα η φετινή ομάδα, άξιζε πολλά περισσότερα και είναι κρίμα που δεν τα πέτυχε.
***Άσχετα με την γκρίνια μου, κυρίως στον δεύτερο γύρο, υπάρχουν πολλοί παίχτες στη σημερινή ΑΕΜ, τους οποίους εκτιμώ και σαν παίχτες και σαν χαρακτήρες. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν μου έκατσαν καλά. Είναι λογικό νομίζω. Όμως, όπως είπε και ο Αντρέας Μαργέλης όταν ανέλαβε την ΑΕΜ "πάνω απ' όλα η ομάδα". Και ορισμένοι παίχτες δεν έβαλαν φέτος την ομάδα πάνω απ' όλα. Φυσικά δεν φταίνε μονο οι παίχτες για την φετινή άσχημη παρουσία της ΑΕΜ. Φταίνε και πολλοί άλλοι. Είπαμε όμως αυτά στο τέλος.
***Μια και ο αγώνας της Κυριακής θα είναι ο τελευταίος στο γήπεδό μας, λέω αδέλφια να είμαστε όλοι εκεί. Να πανηγυρίσουμε τη νίκη, να χειροκροτήσουμε τις καλές προσπάθειες και να βοηθήσουμε, όσο μας αναλογεί, να πάρει η ομάδα τη νίκη. Επίσης, να χειροκροτήσουμε, όσο και αν μας πείραξαν κάποιες συμπεριφορές, ΟΛΟΥΣ τους συντελεστές της φετινής ΑΕΜ, που ασχέτως αν δεν τα κατάφεραν, τουλάχιστον προσπάθησαν για το καλύτερο.

Μέχρι την επόμενη, ελπίζω χαρούμενη, Δευτέρα, ελπίζω να είστε όλοι καλά και η ΑΕΜάρα καλύτερα! Ίσως του χρόνου το aem-news να είναι "αλλιώς". Ίσως και η ΑΕΜ να είναι "αλλιώς". Ίσως να μην είμαστε και καθόλου... Θα δείξει. Μιχάλης Κιτσινέλης