Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΜ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-2 στο φιλικό

Έγινε, σήμερα Σάββατο 29-10-2011 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, το πολυαναμενόμενο φιλικό παιχνίδι, μεταξύ της ΑΕΜ και του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ο αγώνας που έγινε στα πλαίσια της υπογραφής σύμβασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Μεσολογγίου και Ζακύνθου, είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές!

Για την Κυρία ήταν το τελευταίο τεστ πριν την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, που ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή(δείτε το πρόγραμμα σε άλλη ανάρτηση), όπου η ΑΕΜ θ' αντιμετωπίσει την Πίνδο στην Κόνιτσα. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, μ' ένα πολύ δυνατό αντίπαλο και ο Ανδρέας Μαργέλης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.

Η Ζακυνθινή ομάδα ήταν μια κλάση ανώτερη από την ΑΕΜ και φρόντισε να το δείξει και στο τεραίν, αφού από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα, προηγήθηκε στο 20λεπτο και είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Οι Κανονιέρηδες παρουσιάστηκαν νωθροί και το πρώτο ημίωρο του αγώνα, απλά παρακολουθούσαν την Ζάκυνθο να κάνει παιχνίδι. Αξιοσημείωτο ότι έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση της στο 27΄ από στημένη φάση.  Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε η εικόνα, απλά η ΑΕΜ έπαιξε πιό δυναμικά και επιδίωξε ΄χλιαρά την ισοφάριση, ενώ έγιναν ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες.

Λίγος σχετικά ο κόσμος στην κερκίδα. Μαζί με τον τον Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου η αντιπροσωπεία των Ζακυνθινών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ζακυνθίων. Ενώ μεταξύ των θεατών ήταν και ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.
Αναλυτικά:

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
12΄ Βραζιλιάνικο πλασέ του Γεωργίου, πέρασε μόλις πάνω από αριστερό "Γ" του Χρήστου.
15΄ Από το ύψος του πέναλτι και δεξιά, ο Χαριάτης έκανε το πλασέ στην απέναντι γωνία του Χρήστου, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
22΄ Ο Δενδρινός έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, Ζάκυνθος βγήκε με πολλούς παίχτες στην αντεπίθεση. Ο Χαριάτης έστρωσε την μπάλα στον Τσιριγώτη κι αυτός με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Χρήστου, κάνοντας το 0-1.
27΄ Η ΑΕΜ φάνηκε απειλητική στα καρέ του Τοπαλίδη, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Καρύμπα από μέση απόσταση, πρώτα με ο Τοπαλίδης έδιωξε με γροθιές και στη συνέχεια οι αμυντικοί της Ζακύνθου εξουδετέρωσαν σέντρες των Νάκου και Λιάρου.
33΄ Σέντρα Καρύμπα στο κεφάλι του Κόκκαλη, σκαστή κεφαλιά, ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τοπαλίδη.
35΄ Σέντρα ακριβείας του Νάκου, αφύλαχτος ο Κόκκαλης, νέα σκαφτή κεφαλιά, η μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού της Ζακύνθου.
45΄ Μπαλιά διαβήτης του Καρύμπα, ο Κόκκαλης έκανε το κοντρόλ στον αέρα, αλλά ο Τοπαλίδης βγήκε έγκαιρα και κόντραρε εξ επαφής το σουτ(σ' αυτή τη φάση τραυματίστηκε ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα).

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
64΄ Παραλίγο ισοφάριση της ΑΕΜ με αυτογκόλ του Σαμαρά, όταν έκανε δυνατό γύρισμα στον τερματοφύλακά του, αυτός έκανε "τσαφ", αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ δίπλα από το δοκάρι του.
69΄ Ο Καρύμπας εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, λίγο έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
86΄ Σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Ζακύνθου, ο Νεόφυτος πέρασε σαν σταματημένο τον Κλάδο, που τον κυνήγησε και τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κόντη και έκανε το 0-2.
88΄ Σέντρα του Κολοβάκη από αριστερά, ο Κόκκαλης έκανε γυριστό βολέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργίου.

Το παιχνίδι έγινε στα μέτρα της Ζακύνθου, που πήρε μια "επαγγελματική" νίκη. Η ΑΕΜ έδειξε για άλλη μια φορά αδυναμίες στην άμυνα, που φέτος όλοι πιστεύαμε ότι θα ήταν το δυνατό της σημείο. Είχε κίνηση στο χώρο, αλλά οι παίχτες της ήταν μια ταχύτητα αργότεροι από αυτούς της Ζακύνθου.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου, Παπανικολάου(72΄ Κολοβάκης), Χαλαζιάς(85΄ Μιχαλόπουλος), Ψηλός(72΄ Κλάδος), Μπαλαούρας(89΄ Νούλας), Δενδρινός, Ξευγένης(79΄ Πετσίνης), Νάκος, Κόκκαλης(89΄ Τέγας), Καρύμπας, Λιάρος(46΄ Ζαχαράκης).

Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Τοπαλίδης(46΄ Γεωργίου), Γραικός, Χάρτσιας, Καρυπίδης, Σαμαράς, Τσιριγώτης(86΄ Βυθούλκας), Γεωργίου, Κωστάκης, Παντέλης(46΄ Δρημουράς), Χαριάτης(72΄ Νεόφυτος), Διαμαντόπουλος(79΄ Κόντη).



  
Καλή η διαιτησία του κ. Κέκελου και των βοηθών του
  
Ο προπονητής της Ζακύνθου κ. Μαγκαφίνης δεν σταμάτησε να φωνάζει!
 
 
 
Ο Κόκκαλης στέλνει την μπάλα στο δοκάρι
 Οι Δήμαρχοι Ι. Π. Μεσολογγίου και Ζακύνθου
 Ο Φωκάς Ευαγγελινός με την παρέα του
Παλιούς φίλους βρήκε ο Οδ. Ψηλός!!!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Μιχάλης Κιτσινέλης