Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 16-1-2012

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Ωραιότατη έγινε η κερκίδα του ΔΑΚ Ι. Π. Μεσολογγίου με τα καθίσματα και η Κυριακάτικη Παρουσία σας την ομόρφυνε ακόμη περισσότερο! Δεν κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά είμαστε ακόμα μέσα στα φαβορί. Είπαμε όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και σε όλα τα παιχνίδια, όλα τ' αποτελέσματα είναι μέσα.Έχουμε δυο βδομάδες χωρίς αγώνα και ο Χρήστος Βασιλείου θα βρει τις άκρες και τις μέσες, ώστε η ομάδα να γίνει πιο αποτελεσματική.
***Σήμερα έχουμε δύο θέματα για ...ταραχή! Το ένα είναι τα παράπονα που μου έκαναν από τον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου σχετικά με το ποιος σχεδίασε και αποφάσισε να μπουν τα καθίσματα στο ΔΑΚ! Μου είπανε λοιπόν ότι το Πνευματικό, Κοινωνικό και Αθλητικό Κέντρο, όπως
λέγεται πήρε την πρωτοβουλία να τοποθετήσει τα καθίσματα από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Μάλιστα η απόφαση είναι να μπουν σε όλο το γήπεδο καθίσματα και σύντομα θα τοποθετηθούν και στην υπόλοιπη κερκίδα. Ο σχεδιασμός αφορούσε και 300 καθίσματα που τοποθετήθηκαν στο γήπεδο του Νεοχωρίου, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν και συμπληρωματικά καθίσματα στο Αιτωλικό. Για το θέμα που προανέφερα η διοίκηση της ΑΕΜ έβγαλε την εξής ανακοίνωση "Η διοίκηση της Α.Ε.Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Π.Κατσούλη και τον κ. Κ. Καλτσούλα, οι οποίοι με τις συντονισμένες ενέργειές τους, άλλαξαν την όψη του σταδίου με την προσθήκη καθισμάτων. Είναι μια ακόμη ενέργεια της δημοτικής αρχής που αποδεικνύει ότι είναι κοντά στην ομάδα μας όχι στα λόγια αλλά με έργα! Ο πρόεδρος Βισβίκης Δημ. Διονύσιος."
***Απ' ότι μου είπε ένα πουλάκι, την ευθύνη για την υλοποίηση του όλου έργου επιμελείται ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων. Καλτσούλας, φίλος και συμμαθητής, αλλά και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ.Πήγα λοιπόν και τον βρήκα και τα είπαμε. Μου τόνισε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου και του ίδιου προσωπικά για το ΔΑΚ είναι μεγάλο. Μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί εντός των ημερών βελτίωση του χλοοτάπητα. Σ' αυτό βοηθάει και η αγωνιστική απραξία στο ΔΑΚ, αφού η ΑΕΜ δεν έχει αγώνα για δύο εβδομάδες. Λεπτομέρειες θα σας έχω μεσοβδόμαδα.
***Η δεύτερη είδηση είναι ότι Κόκκαλης και Νάκος αποτελούν παρελθόν για την ΑΕΜ. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση της ομάδας. Πληροφορίες από έγκυρη πηγή αναφέρουν ότι ο Νταλαπέρας έχει κλείσει και θα ενταχθεί σύντομα στο ρόστερ της ομάδας. Επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν δύο μικροί ενδεκαδάτοι και ένας σέντερ φορ. Σχετικά με τον τελευταίο γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στην ομάδα μεγάλος σέντερ φορ με εμπειρία στην Α Εθνική και που τώρα αγωνίζεται σε ομάδα της Β΄.
***Πάμε τώρα στ' αγωνιστικά. Όσοι είσαστε στον αγώνα είδατε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα με το γκολ.Επίσης ότι δυσκολεύεται να περάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή των αντιπάλων κυρίως όταν η αντίπαλη άμυνα είναι συμπαγής. Το έγραψα στον προηγούμενο Καφέ και το ξαναγράφω, αφού δεν υπήρξε βελτίωση στο θέμα αυτό. Η έλλειψη ενός σέντερ φορ κρούσης έχει διαπιστωθεί και από την τεχνική ηγεσία και την Διοίκηση και γι' αυτό γίνεται προσπάθεια απόκτησης ενός τέτοιου παίχτη. Το καλό είναι ότι η άμυνα λειτουργεί σωστά και κρατάει το μηδέν.
***Πιστεύω ότι όταν ο Καρακίτσος μπορέσει να εναρμονίσει την συνεργασία του με τους συμπαίχτες του, η ομάδα θα κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και θα γίνει πιο αποτελεσματική. Είναι ένας παίχτης με άριστη τεχνική κατάρτηση, τρέχει πολύ στο γήπεδο και μπορεί να δώσει πολλές λύσεις και στον αμυντικό, αλλά και στον επιθετικό τομέα. Με Τσάμη, Καρακίτσο και Καρύμπα στον χώρο του κέντρου η ομάδα μπορεί να κυριαρχήσει σ' αυτόν τον νευραλγικό χώρο, ενώ και ο νεαρός Χαλαζιάς βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα και βοηθάει πολύ.
***Εμφανής ήταν η απουσία του Οδυσσέα Ψηλού στο κέντρο της άμυνας, αφού είναι γνωστή η μαχητικότητά του, αλλά και η ηγετική παρουσία του στην άμυνα γενικότερα. Η απουσία του από τον αγώνα με την Κασσιώπη οφειλόταν στην έλλειψη προπονήσεων την βδομάδα που μας πέρασε και στον σχεδιασμό επομένως για τον συγκεκριμένο αγώνα, αφού πήρε άδεια από την Διοίκηση λόγω σοβαρής προσωπικής υπόθεσης. Πάντως τα παιδιά που έπαιξαν στην άμυνα ήταν πολύ καλά και έτσι η ομάδα διατήρησε για άλλη μια αγωνιστική το μηδέν παθητικό.
***Χολωμένος είναι ο Πρόεδρος από την συμπεριφορά 3-4 φιλάθλων που χαλάνε την εικόνα της κερκίδας και όπως μας είπε θα πάρει μέτρα. Είναι πράγματι κρίμα, φέτος που γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ν' ανέβει η ομάδα κατηγορία, κάποιοι να λειτουργούν ...παλαιολιθικά! Απ' ότι είδα αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι που διαμαρτυρήθηκαν για την συμπεριφορά αυτών των μεμονωμένων ατόμων κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου αγώνα. Καλό θα είναι να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για το καλό της ομάδας. Ήδη η παρουσία των οργανωμένων είναι εντυπωσιακή και το κλίμα γίνεται από αγώνα σε αγώνα όλο και πιο γιορτινό.
***Έξι βαθμούς χωρίς κόπο θα πάρει η ΑΕΜ τις επόμενες δύο εβδομάδες και έτσι θα γεφυρωθεί το χάσμα με τις ομάδες που ήδη τους έχουν πάρει. Με το τέλος του πρώτου γύρου, θα φανεί η πραγματική βαθμολογία, για να μπορέσετε όλοι να έχετε τη σωστή εικόνα. Την ερχόμενη Πέμπτη θα εκδικαστεί και η ένσταση της ΑΕΜ για τον αγώνα στη Φιλιππιάδα και όλοι είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα θα βγει κερδισμένη. Η υπόθεση όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει αναβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη, λόγω απεργίας των δικηγόρων.

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Για δυο εβδομάδες δεν έχει αγωνιστική δράση και θ' ασχοληθούμε κυρίως με τα μεταγραφικά και τις προπονήσεις της ομάδας. Ελπίζω ότι όλο θα πάνε κατ' ευχήν και θα γίνει πραγματικότητα η ενίσχυση της ομάδας. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης.