Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 31-1-2012

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!! Με περιμένατε χθες, αλλά είπα να περιμένω το φινάλε των μεταγραφών για να έχουμε να λέμε! Σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ. έληξε η προθεσμία των μεταγραφών και η Διοίκηση απ' ότι έμαθα έκλεισε τις μεταγραφές με τον νεαρό Δ. Τσιφοπανόπουλο από τον Όμηρο. Δυστυχώς η απόφαση της ΕΠΟ της προηγούμενης εβδομάδας, μας έβαλε τρικλοποδιά... Καρακίτσος, Πέντσας, Τσιφοπανόπουλος οι προσθήκες, Νάκος, Κόκκαλης, Πασπαλιάρης οι αποχωρήσεις. Πάμε τώρα γερά με τσαμπουκά να τους το πάρουμε!!!

Προσθήκη της τελευταίας κυριολεκτικά ώρας, ο 20χρονος Τσιφοπανόπουλος, με τον οποίο έκλεισε ο κύκλος των χειμερινών μεταγραφών. Τον ξέρω τον νεαρό. Τον έχω δει 4-5 φορές να παίζει και είναι καλή περίπτωση. Αν στρωθεί στη δουλειά και μπει γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας, τότε θα βοηθήσει και θα βοηθηθεί.Έχουν περάσει πολλοί νεαροί από την ΑΕΜ, αλλά είχαν το μυαλό πάνω από την σκούφια. Που βρίσκονται τώρα; Βολοδέρνουν στις μικρές κατηγορίες... Αν σεβαστεί την εμπιστοσύνη που του έδειξε η Διοίκηση, ο Δημητράκης θα αποτελέσει το μελλοντικό αστέρι της ομάδας.
Για τον Πέντσα δεν έχω να πω κάτι. Δεν το ξέρω το παλικάρι. Οι συστάσεις και το βιογραφικό του είναι καλά. Θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, αλλά έμεινε στάσιμος. Στην προπόνηση που τον είδα, φάνηκε κινητικός και είχε καλές τοποθετήσεις. Είναι αρκετά ψηλός, αλλά θέλω να δω αν πατάει γερά στα πόδια του. Περιμένω την πρώτη του εμφάνιση και μετά θα πούμε πολλά. Το γκολ είναι όλη η ουσία στο ποδόσφαιρο. Αν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τότε όλα θα είναι ρόδινα. Αν όχι, τότε...
Ο "παλιός" Καρακίτσος δεν έδειξε στον αγώνα με την Κασσιώπη τον πραγματικό του εαυτό. Απ' αυτόν έχω πολλές απαιτήσεις. Έχει και την τεχνική, έχει και την εμπειρία για να δέσει το κέντρο της ομάδας, ώστε να βγαίνει γρήγορα η ομάδα μπροστά. Αν δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις, τότε θα δούμε και μια άλλη ΑΕΜ. Πάντως σήμερα στο οικογενειακό διπλό κι αυτός και ο Καρύμπας ήταν πολύ δυναμικοί και δημιουργικοί. Να δούμε τι θα βγάλουν στον αγώνα της Κυριακής, που κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα μας βγάλει εκτός στόχων...
Τώρα που ανέφερα την σημερινή προπόνηση, θέλω να σας μεταφέρω δύο πράγματα που με ευχαρίστησαν. Το πρώτο είναι ότι όλοι οι παίχτες έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση και πραγματικά έπεφταν κορμιά! Υπήρχε πολύ πάθος και δύναμη στις διεκδικήσεις και όλοι έτρεχαν ασταμάτητα πάνω από πενήντα λεπτά.Το δεύτερο είναι το ωραίο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παιχτών, που έδιναν ο ένας στον άλλο "οδηγίες" για την μεταβίβαση και οι μεγαλύτεροι συμβούλευαν κόσμια τους νεώτερους. Φαίνεται ότι φέτος κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα...!
Σχετικά με τους αποχωρήσαντες: Για τον Γιώργο Πασπαλιάρη, τα είπαμε. Με Μπαλαούρα, Δενδρινό, Κλάδο, Ψηλό ήταν δύσκολο να παίξει και μάλιστα μετά τον μακροχρόνιο τραυματισμό, που τον πήγε πολύ πίσω. Από τι στιγμή που στις άλλες γραμμές υπήρχαν κενά, κάποιος έπρεπε να φύγει. Ο Νάκος υπέκυψε στις σειρήνες του Τηλυκράτη και αποφάσισε να πάει σ' άλλο λιμάνι. Τον ευχαριστούμε και καλή του συνέχεια. Πήρε μαζί του και τον Κόκκαλη, που δεν μπόρεσε να μπει στο πνεύμα της ομάδας και να παίξει τον ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε.
Τώρα επειδή όλα φαίνονται ωραία και ρόδινα, καλό θα είναι να δούμε και καναδυό πραγματάκια που κυκλοφοράνε στην πιάτσα και ρίχνουν σκιές στην προσπάθεια της ομάδας. Υπάρχουν κάποιοι στην πόλη, που δεν καλοβλέπουν την επιτυχία της ομάδας. Το αντίθετο μάλιστα. Για δικούς τους καθαρά λόγους, δεν θέλουν η ομάδα ν' ανέβει, δεν θέλουν να πετύχει η προσπάθεια που γίνεται και διαδίδουν τα όποια μύρια πικρόχολα σχόλια. Και για την Διοίκηση και για τους παίχτες. Σας έχω ξαναμιλήσει για κάποιους απ' αυτούς. Μερικοί είχαν χτίσει φωλιά δίπλα στη Διοίκηση και προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο τους. Αλλά η Διοίκηση δεν μάσησε...
Το τελευταίο που κυκλοφόρησε, είναι ότι κάποιοι παίχτες δεν θέλουν λέει ν' ανέβει η ομάδα, γιατί δεν πιστεύουν ότι έχουν τα προσόντα να συνεχίσουν σε μεγαλύτερη κατηγορία και θα διωχθούν. Αν και αυτό είναι φυσικό, αφού οι απαιτήσεις ψηλότερα είναι μεγαλύτερες, πιστεύω ότι κανένας παίχτης απ' όσους είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα, δεν μπορεί να είναι τόσο μαμούχαλος! Επομένως συμβαίνουν δύο τινά: ή έχουν ανθρώπους που τους ασκούν κακή επιρροή ή αυτοί που διαδίδουν αυτά τα πράγματα θέλουν το κακό της ομάδας...
Την Κυριακή, παίζουμε ένα καθοριστικής σημασίας για την πορεία μας στο Πρωτάθλημα παιχνίδι. Ο Όλυμπος έρχεται με νέο αέρα, αφού στη θέση του Γκαμπέτα ήρθε νέος προπονητής ο Νίκος Μοσχονάς. Ο νέος κόουτς που ήταν και πριν τρία χρόνια στην ομάδα, έδειξε στο ντεμπούτο του με την Πέτρα(5-0), ότι έχει αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας. Έτσι η νίκη μας την Κυριακή θα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αφού θα δείξει ότι η ΑΕΜάρα δεν μασάει. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Πέντσας ή κάποιος άλλος μπροστά, αλλά η ομάδα χρειάζεται να βάλει γκολ και να μασάει σίδερα! Για να δούμε τι θα δούμε...!
Το σίγουρο είναι ότι το απόγευμα της Κυριακής το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Παίχτες. Τεχνική ηγεσία και Διοίκηση είναι αισιόδοξοι. Απουσίες δεν υπάρχουν. Τώρα που πήραμε τους έξη ξεκούραστους βαθμούς και πλησιάσαμε στην κορυφή, υπάρχει και ηθικό και τεράστια πίστη. Αν η διαιτησία σταθεί στο ύψος της και οι παίχτες παίξουν απλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, το σίγουρο είναι ότι ο Όλυμπος δεν έχει καμία τύχη! 
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή "Χαλαρά κι αθλητικά" του ραδιοφωνικού σταθμού Ι. Π. Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος της ομάδας Διονύσιος Βισβίκης. Ζητάω συγνώμη από τους συντελεστές της εκπομπής, που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Είπε λοιπόν ο Πρόεδρος ωραία πράγματα, αλλά εμένα μου έμεινε μόνο ένα: Η ομάδα έχει μια φιλοσοφία, όποιος δεν θέλει να παίξει στην ομάδα είναι ελεύθερος να φύγει, όποιος μείνει θα πρέπει ν' ακολουθεί τους κανόνες που έχει θέσει η ομάδα. Ωραία και σταράτη κουβέντα. Έχουμε βαρεθεί τόσα χρόνια τους παίχτες που έρχονται στην ομάδα για τουρισμό!
Υπάρχουν κάποιοι σοβαροί φίλαθλοι, που προβληματίζονται από την απόδοση κάποιων παιδιών που παίζουν στον προθάλαμο της ΑΕΜ, δηλαδή στο ΓΟΜ και δεν φαίνεται να προοδεύουν. Προσωπικά δεν συμφωνώ μαζί τους. Υπάρχουν κάποια παιδιά, που άσχετα με την κακή πορεία του Γυμναστικού, βγάζουν ψυχή μέσα στο γήπεδο, πηγαίνουν σε όλες τις προπονήσεις και ζουν πραγματικά το κάθε παιχνίδι. Αν συνεχίσουν μ' αυτό τον ρυθμό, με τα κεφάλια σκυμμένα στις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της ομάδας, είναι σίγουρο ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα πάρουν ...προαγωγή! Η βελτίωση ενός παίχτη βγαίνει με την δουλειά και κάποια παιδιά δουλεύουν πολύ.

ΑΕΜάρες αυτά και για σήμερα! Την Κυριακή στις τρεις να είστε όλοι στο γήπεδο για να ενισχύσουμε την ομάδα κόσμια και δυναμικά! Όχι κροτίδες, όχι ...δυναμίτες, αλλά με φωνές ενδυνάμωσης των παιχτών και γιορταστική ατμόσφαιρα. Εγώ θα είμαι εκεί με την πένα και τον φακό μου, για να σας μεταφέρω τα παρασκήνια και την ατμόσφαιρα! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Μιχάλης Κιτσινέλης