Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πλήρωσε τα λάθη της (pics)

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε η ΑΕ Μεσολογγίου από την έδρα του Θεσπρωτού, αποτέλεσμα που δεν φέρνει την καταστροφή αλλά ούτε και δίνει αέρα στο κυνήγι της πρώτης θέσης που οδηγεί στην παραπάνω κατηγορία, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει την πρωτοπόρο Κασσιώπη που ηττήθηκε στην έδρα της από τον ομάδα των Τρικάλων.

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικές, σε ένα μέτριο παιχνίδι στο χώρο του κέντρου, με δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών. Στο 37' ο Καρύμπας επιχείρησε την σέντρα από δεξιά αλλά προ του Πέντσα, αμυντικός των γηπεδούχων βρήκε την μπάλα με το χέρι, χωρίς να καταλογιστεί η παράβαση.

Στην επανάληψη η ΑΕΜ μπήκε πιο δυνατά και περιόρισε τον αντίπαλο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς αλλά αντί αυτού, μετά από λάθος συνεννόηση του Χαλαζιά με τον Χρήστου στο 52', είδε τον Κάλο να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει για το 1-0.

Οι κανονιέρηδες δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν για την ανατροπή του σκορ. Στο 60' ο Καρύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Δενδρινός πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δοκάρι του Βενέτη, ο οποίος μπλόκαρε την εξ επαφής κεφαλιά του Ξευγένη στο 75', μετά από κόρνερ του Καρύμπα.

Στο 82' ήρθε η ισοφάριση για τους Μεσολογγίτες, όταν σε καρμπόν φάση με την προηγούμενη, ο Καρύμπας έβγαλε τη σέντρα, με τον Ξευγένη να νικάει αυτή τη φορά τον πορτιέρο των γηπεδούχων, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λιάρος έκανε την κούρσα, πέρασε τρεις αντιπάλους αλλά το πλασέ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 90', όταν ο Χαλαζιάς δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα σε κενή εστία, ενώ στο 96' ο Χρήστου κράτησε τον πολύτιμο βαθμό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και πλασέ του Γιαννακού, με τα πόδια έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Από τον Θεσπρωτό ξεχώρισαν οι Κάλος, Καβαλάρης και Γιαννακός, ενώ από την ΑΕΜ οι Ζαχαράκης, Ξευγένης, Λιάρος και Δενδρινός.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ
37': σέντρα Καρύμπα η μπάλα προ του Πέντσα χτυπάει σε χέρι αμυντικού, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει το πέναλτι.
52' ΓΚΟΛ (1-0): λάθος συνεννόηση Χαλαζιά και Χρήστου, ο Κάλος γίνεται κάτοχος και με πλασέ ανοίγει το σκορ.
60': κόρνερ Καρύμπα, κεφαλιά του Δενδρινού η μπάλα λίγο άουτ.
75': κόρνερ Καρύμπα, κεφαλιά του Ξευγένη εξ επαφής, μπλοκάρει ο Βενέτης.
82' ΓΚΟΛ (1-1): σέντρα Καρύμπα, ο Ξευγένης με κεφαλιά θα νικήσει τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού.
86': ο Λιάρος με ωραία κούρσα θα αδειάσει τρεις αντιπάλους και θα πλασάρει, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
90': ο Χαλαζιάς με κεφαλιά δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
90'+6: μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γιαννακός πλάσαρε από την περιοχή αλλά ο Χρήστου με τα πόδια έδιωξε πάνω στη γραμμή.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Βενέτης, Καλαντζής, Μπάρκας, Μάστορας, Γκαρόζης, Αθανασίου, Μουρούτης (75' Παππάς), Γκόλιας (55' Κωνσταντάκος), Κάλος, Καβαλάρης, Γιαννακός.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου, Χαλαζιάς, Τσιφοπανόπουλος, Πετσίνης, Ζαχαράκης, Δενδρινός, Τσάμης, Καρακίτσος (70' Μιχαλόπουλος), Πέντσας (54΄Ξευγένης), Καρύμπας, Κολοβάκης (58' Λιάρος).





πηγή κειμένου: "Αγρινίο Σπορ"
φωτογραφίες: www.thesprotia-sports.gr