Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πήρε το πρώτο!!!

Η ΑΕΜ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Super Cup, κόντρα στον περσινό πρωταθλητή Αιτωλοακαρνανίας, Άρη Αιτωλικού, κατακτώντας τον εν λόγω τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Σ' ένα παιχνίδι με ωραίο θέαμα και απέναντι σ' έναν αντίπαλο που πάλεψε όσο καλύτερα όσο μπορούσε, η Κυρία κέρδισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, επικρατώντας με 3-2 του αξιόμαχου Άρη Αιτωλικού. Ευχή όλων είναι να επαναληφθούν ίδιες σκηνές και στο τέλος του πρωταθλήματος με άνοδο στην Γ' Εθνική στο τέλος της χρονιάς!

Η ΑΕΜ παρά την νίκη προβλημάτισε με την εμφανισή της, καθώς έδειξε πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της. Οι "μπλε" τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον Άρη, παίζοντας χωρίς πλάνο και βασιζόμενη σε ατομικές προσπάθειες των παικτών της. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για "δέσιμο" και βελτιώση της ομάδας, από παίκτες που ασφαλώς μπορούν να αποδόσουν καλύτερα.

Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο με την ΑΕΜ να έχει τον κύριο λόγο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και να ευτυχίσει να ανοίξει το σκορ στο 15′ λεπτό με τον Δενδρινο μετά από εκτέλεση φάουλ του τελευταίου η μπάλα κοντράρει σε σώμα αμυνόμενου και αλλάζει πορεία με τον τερματοφύλακα του Άρη Σπυρόπουλο ανήμπορο να κάνει κάτι..

Το σκορ για την ΑΕΜ άνοιξε στο 15' ο Δενδρινός με μακρινό φάουλ, το οποίο κόντραρε σε παίκτη, ξεγελώντας τον τερματοφύλακα του Άρη.

Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 28', όταν σε σέντρα του Καβαλιέρη, ο Παναγιώτης Δενδρινός στην προσπαθειά του να διώξει σε κόρνερ πέτυχε αυτογκόλ.

Στο 35' μετά από μεγάλη μπαλιά ο Πέντσας έβγαλε τον Ξευγένη σε θέσε τετ α τετ και να γράφει το 2-1. Στο 44΄ με ατομική ενέργεια του Τσιούνη και σέντρα στον Καρακίτσο με δεξί συρτό σουτ κάνει το 3-1.

Το καλό ξεκίνημα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε την μείωση του σκορ στο 51' ο Βλαχογιάννης που πέτυχε ένα όμορφο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ.

Από εκεί και πέρα θα είχαμε ένα παιχνίδι που θα έχει κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, λίγα νευρά και μια αξιόλογη φάση για τον Άρη στο 60′ λεπτό με τον Καβαλιέρη να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, με την μπαλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρόκκου.

Άρης Αιτωλικού: Σπυρόπουλος, Καλοκαίρης (46′ Τζαμαλης), Πατσέας, Παναγιωτόπουλος, Καπελάρης, Γρηγοριάδης (52′ Γαβρίνας), Τσάμης (81′ Ζηνεμπής), Καβαλιέρης, Χονδρογιάννης, Τσίρκας, Βλαχογιάννης.

ΑΕΜ: Ρόκκος, Μπαλαούρας, Νούλας Σ, Δάρδας, Πελέκης, Δενδρινός, Ξευγένης (77′ Σωτηρίου) Καβαλλάρης, Πέντσας, Καρακίτσος (52′ Μακρής) Τσιούνης (69′ Φράγκος).