Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Την καβάλ(λαρης)ησε και περιμένει Καλαμάτα!!

Επική πρόκριση στον εξ αναβολής αγώνα για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής πήρε η ΑΕΜ, επικρατώντας 5-3 στα πέναλτι της Αχαϊκής, παίζοντας χωρίς τερματοφύλακα από το 88’.

Ο Καβαλλάρης αποδείχτηκε σε μεγάλη μορφή του αγώνα, καθώς μετά την αποβολή του Δουλιώτη, υπεράσπισε την εστία των "μπλε" και στα πέναλτι ευστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό. Πλέον η ΑΕΜ θα υποδεχτεί την επόμενη αγωνιστική την Καλαμάτα στις 13 Οκτωβρίου.

Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια δεν είχε πολλές φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που οι 600 περίπου θεατές δεν έχουν τίποτα να θυμούνται. Ο ρυθμός της αναμέτρηση βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος. Στο 46’ η κεφαλιά του Σαραντόπουλου για την ΑΕΜ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 49’ η Αχαϊκή απάντησε, με το σουτ του Αποσκίτη να σταματά στο δοκάρι.

Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση έγινε στο 88’, όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΜ, Δουλιώτης, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, επειδή έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε κάνει όλες τις αλλαγές του και γάντια φόρεσε ο Καβαλλάρης. Το 0-0 διατηρήθηκε ως το 88’ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου κι εκεί δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ, ή έστω κάποια ευκαιρία.

Στα πέναλτι, οι παίκτες των "κανονιέρηδων" αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι, με τον Καβαλλάρη να σκοράρει στην τελευταία εκτέλεση, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Αντίθετα, ο Νίκας της Αχαϊκής ήταν μοιραίος, καθώς αστόχησε.

Η σειρά των πέναλτι:
0-1 Πέντσας
1-1 Πρίφτης
1-2 Μπαλαούρας
2-2 Λαμπρόπουλος
2-3 Μιχαλόπουλος
3-3 Καζαντζής
3-4 Μενδρινός
3-4 Νίκας - αστόχησε
3-5 Καβαλάρης.

Αχαϊκή (Ζερδεβάς): Χάχαλης, Ντάζος, Νιάρος (46’ Νίκας), Λαμπρόπουλος, Μπεκίρης, Τόγιας (80’ Αγγελόπουλος), Καζαντζής, Διακάτος, Μπουρδανιώτης, Δημητρακόπουλος, Αποσκίτης

ΑΕ Μεσολογγίου (Ξανθόπουλος): Δουλιώτης, Θεοδωρίδης, Ζαχαράκης, Καβαλλάρης, Μπαλαούρας, Δενδρινός, Ξευγένης (46’ Σαραντόπουλος), Καντάνης (70’ Αρώνης), Τσιούνης (83’ Μιχαλόπουλος), Πέντσας, Νάκος